Çiller, generalleri suçladı

Güncelleme Tarihi:

Çiller, generalleri suçladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 1997 00:00

Haberin Devamı

DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) siyasete ‘‘birkaç rütbelinin bulaştırdığını'' söyledi. Üç ilden gelen partililer ‘‘Vur vur inlesin Çankaya dinlesin'' diye slogan atarken, Çiller milletvekillerine Çankaya ile tartışmaya girmemeleri talimatını verdi, ‘‘Ordu ve Çankaya iki hassas konumuz. Bunlar üzerinde konuşurken dikkat edin. Demirel'den istediğimiz sadece tarafsız olmasıdır'' diye konuştu.

Dün akşam parti grubunu toplayan Çiller, TSK'nın komuta kademesindeki generalleri suçladı. Çiller, ‘‘Orduya asla karşı olmadık. Biz sadece bir kaç rütbelinin TSK'yı siyasete bulaştırmasından rahatsızız'' dedi.

Kendisinin her platformda eleştirdiği TSK ve Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel hakkında milletvekillerine ‘‘dikkatli olun'' mesajı veren Çiller, ‘‘İki hassas nokta var. Biri TSK, biri Çankaya. Gidip geldiğiniz yerlerde bu iki konuda dikkatli konuşun'' telkininde bulundu. Çiller, Sakarya, Eskişehir ve Karabük örgütünden gelen partililere ‘‘İktidar gasp edilmiştir'' şikayetinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!