Çiller: Faili meçhul kalmasın

Güncelleme Tarihi:

Çiller: Faili meçhul kalmasın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, Uğur Mumcu cinayetinin aydınlatılmasına dönük gelişmeleri memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi. Çiller, ``Mumcu cinayetinin arkasında hangi grup ya da siyasi irade olursa olsun, mutlaka yakalanarak Türk adaletine teslim edilmelidir'' dedi.

Bugünkü DYP Grubu'nda, cinayetin aydınlatılması yolundaki gelişmelerden dolayı Türk emniyet teşkilatının tüm birimlerini kutlayan Çiller, ``Faili meçhul cinayet kalmamalıdır'' diye konuştu. Özellikle iktidarda bulunduğu döneme ilişkin rakamlar açıklayan Çiller, faili meçhul cinayetlerin 1993 yılından itibaren aydınlatılmaya başlandığını belirtti. Çiller, 1993'te 222, 1994'te 264 cinayetin faillerinin yakalandığını söylerken, 1995 yılında 94, 1996 yılında da 69 failin ele geçtiğini açıkladı. Çiller, ``Devlet bu meselenin üzerine gitmeye devam etmeledir. Son açılımı da gayet olumlu buluyoruz'' görüşünü savundu.

Cumhurbaşkanı seçilen Ahmet Necdet Sezer'i öven Çiller, ``2. Demokrasi Paketi'nde ortaya koyduğumuz demokrasi programında önemli adımlar atabilecek, hukukun üstünlüğünü Türk demokrasisine kurumsal bazda yerleştirebilecek nitelikleri olan bir kişiliktir. Hayırlı olmasını diliyorum'' dedi. Cumhurbaşkanlığı görevini 17 Mayıs'ta bırakacak olan Süleyman Demirel'i de öven Çiller, ``Sayın Cumhurbaşkanımız Demirel, tarihi bir kişilik olarak milletimizin gönlündeki yerini almıştır'' dedi. Çiller, Türkiye'nin Demirel'in engin deneyimleri ile birikiminden faydalanmaya devam edeceğini de vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!