Çılgın Kızlar'ın maceraları

Güncelleme Tarihi:

Çılgın Kızların maceraları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2002 15:05

Beyazperdenin iki tecrübeli yıldızı Susan Sarandon ve Goldie Hawn'ı biraraya getiren Çılgın Kızlar (The Banger Sisters) haftanın üç yeni filminden biri.

Haberin Devamı

"Bir yaz gecesi iskelede iki genç kızla karşılaştım/ Sarışının adı özgürlük/koyu tenlininki ise sorumluluktu" diyordu Jim Morrison "Stoned Immaculate" adlı şarkısında. Bob Dolman, ilk yönetmenlik denemesi olan Çılgın Kızlar'ın (The Banger Sisters) hikayesini bu şarkıdan yola çıkarak oluşturmuş. Başrollerde Goldie Hawn, Susan Sarandon ve Geoffrey Rush var.

Dolman kendi yaşamının da önemli çelişkilerinden biri olan "Sarışın özgürlük" ile "esmer sorumluluk"un yeryüzünde birarada barınıp barınamaycağını tartışıyor filminde.

"Özgürlük ve sorumluluk hakkında benim de gençliğimde kendi kendimle çatıştığım günler olmuştu" diye anlatıyor Dolman. "Bu iki karakteri biraraya getirirken hayatlarımızın da aynı yolu takip edebileceğini, biriyle özgürlüğe olan açlığımızı, diğeriyle hayata karşı olan sorumluluklarımızı yerine getirebileceğimizi biliyordum."

FİLMİN KONUSU

Haberin Devamı

 60'lı yılların sonlarında Suzette ve Vinnie'nin kolunda gezmediği yanında olmadığı bir rock starı bulmak oldukça zordu. Onlar çok eğlenceli iki kız kardeşlerdi. Kendilerini kanıtmalak istercesine her şarkıcı ile fotoğraf çektiren ve bunu bir adet haline getiren iki çılgın kadın, geçen yıllarla kendilerine yakıştırılan ismi ne kadar hak ettiklerini kanıtlamaktaydılar.

Vinnie şimdi Lavinia olmuştu. İyi bir anne, sosyal bir eş, bahçesinde partiler verecek kadar uslu bir kadın.... Suzette ise eski halinden pek bir şey kaybetmemişti.... Hatta artıları vardı. Vücudunda göze çarpan bir kaç tane daha dövme ve gittikçe büyüyen göğüs ölçüsü... Hayatı allak bullak olduğunda ise kendisini kurtaracak iyi bir dosta ihtiyacı olur... Omuzlarında ağlayabileceği, huzuru yanında bulabileceği ve tabii ki ona bir kaç bin dolar borç verebilecek eski bir dosta.


FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen:Bob Dolman
Senaryo:Bob Dolman
Oynayanlar: Goldie Hawn, Susan Sarandon, Geoffrey Rush, Eva Amurri, Erika Christensen, Robin Thomas
Resmi sitesi: http://www2.foxsearchlight.com/thebangersisters/index.html

Haftanın filmleri için lütfen tıklayın:
http://www.hurriyetim.com.tr/haberler/0,,sid~18,00.asp

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!