Çılgın Alman

Güncelleme Tarihi:

Çılgın Alman
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Almanya'da bir akıl hastası emniyet kemeri takmadığı için otomobilini durduran 3 polisi öldürdü, birini yaraladı. Çılgın Alman sonra da intihar etti.

OTOYOLDAKİ dehşet, önceki gün meydana geldi. 31 yaşındaki Michael Berger, BMW marka otomobili ile Dortmund yönüne ilerliyordu. Bu sırada bir trafik ekibi, yanlarından geçen araç şoförünün emniyet kemeri takmadığını farketti ve takibe aldı. Bir süre sonra BMW'yi durduran polis, aracı kontrol etmek istedi.

Yaylım ateşi

Polisler, Berger'i emniyet kemeri takması için uyarıp, trafik cezası kesmek istedi. Ancak Michael Berger belinden çıkardığı tabancası ile iki polisi yaylım ateşine tuttu. Adları açıklanmayan biri 36 yaşında erkek, diğeri 24 yaşında kadın iki polis aldıkları yaralar sonucu olay yerinde can verdi.

Arandığını sandı

Hızla olay yerinden uzaklaşan Berger 20 kilometre ötede park halinde bir başka ekip aracı gördü. Çılgın sürücü, arandığını sanıp, araçtaki iki polise de ateş açtı. Ateş sonucu, 34 yaşındaki kadın polis öldü, 35 yaşındaki erkek polis ise ağır yaralandı. Yaralı polisin durumu telsizle merkeze bildirmesi üzerine ekipler harekete geçti.

İntihar etti

Polis, Berger'i 9 saat süren bir takip sonucunda Olfen Kasabası yakınlarında, BMW'nin içinde silahını şakağına dayayıp intihar etmiş olarak buldu. Yapılan araştırmada çılgın gencin uzun süredir psikolojik tedavi gördüğü ortaya çıktı. Michael Berger'in ehliyeti olmadığı ve geçen yıl da iki kez ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza aldığı belirlendi.

Bagajına ‘Hepsini öldür’ yazdırdı

Michael Berger'in içinde intihar ettiği BMW'sinin arkasında ‘Hepsini öldür... Tanrı seçimini yapacaktır’ yazısı dikkat çekti. Uzun süredir psikolojik tedavi gören genç adamın birilerini öldürmek için yola çıktığı ve polisi görünce paniğe kapıldığı sanılıyor. Polis, araçta ayrıca bir el bombası ile bir başka tabanca daha buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!