Çilek reçeli tarifi | Çilek reçelinin püf noktası

Güncelleme Tarihi:

Çilek reçeli tarifi | Çilek reçelinin püf noktası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 11:17

Çilek reçeli, büyük- küçük herkesin severek tükettiği reçellerden biri. Tam mevsiminde alınan çileklerle yapılan reçeller ile kahvaltı sofralarını renklendirebilir, tatlılarınıza süsleyebilir, hazırı yerine gönül rahatlığıyla çocuğunuzun içebileceği çilekli sütler yapabilirsiniz. Adım adım çilek reçeli tarifi ve enfes bir reçelin püf noktaları!

Haberin Devamı

Baharın gelmesiyle birlikte mutfaklardan çilek kokuları yayılmaya başladı.  Tazesi, marmelatı, reçeli… Sevimli görüntüsü bir yana karşı konulmaz kokusuyla gönülleri fetheden çilekin her hali mutluluk sebebi. Her yaştan insanın sevdiği bu meyvenin tadına uzun süre varmanın en güzel yolu ise reçelini yapmak. Mevsiminde alınan minik ve kokulu çileklerden yapılan reçelleri pek çok tatlı tarifinde kullanabileceğiniz gibi aromatik içecekler de yapabilirsiniz. İşte, Çilek reçeli tarifi ve püf noktası

Çilek reçeli püf noktası: Minik ve kokulu çilekler seçmeye özen gösterin. Reçelinizi şekerle 8-10 saat bekletmek ekstra su ilave etmeden reçelinizin pişmesine ve daha özlü olmasına yardımcı olur.


Malzemeler• 1 kg.çilek• 4 su bardağıtoz şeker( 800gr)• 1 çay kaşığılimon tuzu(veya 2 yemek kaşığı limon suyu)

Haberin Devamı

Saplarını ayıklayıp iyice yıkadığınız çilekleri bir tencereye alın ve şekeri dökün. Tencerenin kapağını kapatıp 8-10 saat veya 1 gece bekletin. Bir gecelik bekletme süresinin sonunda suyunu iyice salan çilekleri orta-yüksek ateşte kaynayana kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve aralıklarla karıştırmayı sürdürün ki reçelinizin dibi tutumasın. 30 dakika boyunca tıkırdamada kalsın ve siz üzerinde biriken köpüğü bir kevgir yardımıyla almayı unutmayın. Ocaktan almadan 2-3 dakika önce limon tuzu veya limon suyunu ekleyip tekrar dikkatlice karıştırın ve ocağı kapatın. Limon tuzu reçelin daha uzun süre bozulmamasını sağlar. İyice temizlenmiş kavanozlara ekeyin ancak kapaklarını reçeliniz soğuyana kadar kapatmayın. Soğuduktan sonra kapaklarını kapatıp buzdolabında saklayabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!