Çıldır gölünde bir buçuk tonluk çılgınlık

Güncelleme Tarihi:

Çıldır gölünde bir buçuk tonluk çılgınlık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2015 11:26

Doğu Anadolu'da kara kışın etkisini artırdığı ve hava sıcaklıklarının sıfırın altında yirmi derecelerin altına düştüğü bugünlerde yüzeyi 20 santimetre buzla kaplanan Çıldır Gölü, yöre insanı için farklı heyecanlar sunmaya başladı. Buz tutan gölde yürüyüş yapanların yanı sıra, otomobilini buz tutan göle indirip buzun kırılma riskini göze alarak "drift" yapanlar bile var.

Haberin Devamı

Hava sıcaklığının zaman zaman sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü Ardahan'da, yüzeyi 20 santimetre buz tabakasıyla kaplanan Çıldır Gölü, farklı güzellikler ve heyecanlar sunuyor. Doğu Anadolu'nun tek tatlı suyuna sahip 124 bin metrekare yüz ölçümüyle ikinci büyük gölü Çıldır üzerinde yürüyüş yapanlara, atlı kızak gezilerine katılanlara ve otomobiliyle gösteri yapanlara da rastlanıyor.

'DRIFT' HEYECANI

Çıldır gölünde bir buçuk tonluk çılgınlık




Buz tutmuş gölü ziyarete gelenler, otomobillerle yapılan drift (sürüklenme) gösterisini heyecan ve hayretle izledi.

Aracıyla drift yapan Sebahattin Sarıçam, Çıldır'ın doyumsuz bir manzarayı barındırdığını belirterek, "Bu manzara dünyanın hiçbir yerinde yok. Herkesin bunu görüp yaşamasını isterim çünkü farklı bir duygu. Uçsuz bucaksız bir alan ve tamamen buz. Kırılması mümkün görülmüyor" dedi.

Çıldır gölünde bir buçuk tonluk çılgınlık



Öte yandan Ağrı'nın Patnos ilçesinde, soğuk havanın etkisiyle yüzeyi tamamen buzla kaplanan Patnos Sulama Barajı'nda yöre sakinleri, buzu kırarak ağlarla balık avladı. 

EKSİ 20 DERECEDE BALIK AVI

Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü Patnos'ta, göletler, akarsular ve göllerin yüzeyi buz tuttu.

Çıldır gölünde bir buçuk tonluk çılgınlık



İlçeye bağlı Aşağı Göçmez köyündeki Patnos Sulama Baraj göletinin yüzeyi de yaklaşık 40-45 santimetre kalınlığındaki buz tabakasıyla kaplandı. Gölette amatör balıkçılık yapan yöre sakinleri, buz tabakasını baltalarla kırdıktan sonra ağ atarak balık avlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!