'Cihatçı Gauck'

Güncelleme Tarihi:

Cihatçı Gauck
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2014 11:08

Almanya'nın başbakanı Joachim Gauck, Alman politikacı Jürgen Todenhöfer tarafından sarıklı ve sakallı bir cihatçı olarak görüntülendi.

Haberin Devamı

Merkel'in başkan olduğu CDU partisinde kırk yılı aşkın bir zamandır siyasetçi olan Todenhöfer, kişisel Facebook sayfasında büyük tepki çeken bir fotomontaj paylaştı.
Todenhöfer, Cumhurbaşkanın fotoğrafını Osama Bin Ladin'den sonra El Kaide'nin başına gelen Aiman al-Zawahiri'nin resmine ekleyerek düzenlediği montajda Gauck'u cübbeli, sarıklı, uzun sakallı ve silahlı olarak görüntüledi. Fotoğrafın üstünde ise Gauck'un yine Cihad için çağrıda bulunduğunu belirten bir yazı yer alıyor.

Bild gazetesine konuşan Todenhöfer, Cumhurbaşkanı Gauck'un Federal Hükümet tarihinin savaşa sıcak bakan ilk Cumhurbaşkanı olduğunu belirterek Gauck'un kısa süre önce verdiği bir demeçte Alman dış politikasının daha aktif rol oynaması için askerî operasyonları tamamen reddetmemesi gerektiğini söylediğini hatırlattı. Bunun üzerine montajı hazırlayan Todenhöfer, Gauck'u çıldırmış bir cihatçıya benzetti ve silahlanma endüstrisinin sözcüsü olarak tanımladı.

Haberin Devamı

"BEN DEĞİL, O ÖZÜR DİLESİN"
Cumhurbaşkanın Almanya'yı sürekli savaşa sürüklemek istediğini ifade eden Todenhöfer, sosyal medyada paylaştığı resimin amacının rencide etmek olmadığını açıkladı. Savaşın bir ihtimal olarak gösterilmesine karşı çıkmaya devam edeceğini belirten Todenhöfer, iki Dünya Savaşı'nda da savaş karşıtı seslerin yeterince yüksek çıkmadığına dikkat çekti.

Bu nedenle provokatif eylemlere başvurulması gerektiğini savunan Todenhöfer, Gauck'tan özür dilemeyeceğini, aksine Gauck'un Almanlardan özür dilemesini beklediğini açıkladı.

Geçmişte savaşlara tanıklık etmiş ve hastaneleri gezmiş olan siyasetçi, savaşa karşı birçok kitap yazdı. Ona göre medeni savaş yoktur. Her savaşta aralarında kadın ve çocukların da olduğu masum insanların öldüğünü vurgulayan Todenhöfer "Modern dediğimiz savaşta bile ölenlerin yüzde 90'ı masum insanlardır" diye konuştu.

"O ARTIK BENİM CUMHURBAŞKANIM DEĞİL"
Todenhöfer, "Köleliği, ırkçılığı ve antisemitizmi nasıl kabul edemezsek savaşı da edemeyiz. Ancak Gauck savaşın adeta reklamını yapıyor" diye konuştu. Ayrıca Gauck'un istifa etmesini beklemediğini, fakat kendisini Cumhurbaşkanı olarak kabul etmemenin de vatandaşlık hakkı olduğunu savundu.

Cihatçı Gauck

*Fotoğraf Facebook'tan alınmıştır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!