Cihangir magandası parktaki heykeli söktü

Güncelleme Tarihi:

Cihangir magandası parktaki heykeli söktü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2001 01:29

Cihangir Parkı'nda bulunan heykeltraş İnayet Türkoğlu'nun ‘‘Cihangir güzeli’’ adlı heykeli, parkta kuzusunun otlatılması engellenen Habip Muhammet Ali Çelik adlı otopark işletmecisince, kaidesinden koparıldı.

CİHANGİR Magandası Habip Muhammet Ali Çelik, kendisini eleştiren Cihangir Güzelleştirme Derneği Başkanı Tülay Konur'a ‘‘Kuzumu otlatmaya kimse engel olamaz. Bu heykel beni bile şehvete getiriyor. 14-15 yaşındaki çocuklar görünce kimbilir neler oluyor?’’dedi. Daha sonra Çelik, arkadaşlarıyla geri dönerek, heykeli yerinden söktü ve otoparkına götürdü. Çelik, şikayet üzerine polis tarafından gözaltına alındı. Otoparktan alınan heykel, onarıldıktan sonra yeniden yerine yerleştirilecek.

Geçtiğimiz Mayıs ayında, Cihangir'i Güzelleştirme Derneği tarafından Cihangir parkına, burada düzenlenen ve Beyoğlu Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da katıldığı bir şenlikte, heykeltıraş İnayet Türkoğlu'nun yaptığı, iki heykel dikilmişti.

Cihangir Güzelleştirme Derneği üyelerinin verdiği bilgiye göre, önceki gün parkta kuzusunu otlatan otopark işletmecisi Çelik'e, Cihangir Güzelleştirme Derneği Başkanı Tülay Konur, kuzusunu burada otlatmaması uyarısında bulundu.

Çelik'in buna ‘‘İstersem kuzu, istersem inek gezdiririm. Bu çıplak kadın heykeli, beni bile şehvete getiriyor’’deyince, tartışma alevlendi.

Tartışma büyüyünce Çelik, babası Selami Çelik'le birlikte işlettiği otoparka giderek, yanında birkaç kişiyle döndü ve heykeli, kaidesinden koparttı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!