Çiftlikte 1 ton eroin

Güncelleme Tarihi:

Çiftlikte 1 ton eroin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2005 00:00

Narkotik polisi, Silivri’de Vanlı bir ailenin çiftlik evini bastı. ‘Florya Operasyonu’nda, Hollanda’ya gönderilmek üzere TIR’a yüklenmeye çalışılan bin 51 kilogram eroine el konuldu. 7 gözaltı.

SİLİVRİ’de uyuşturucu kaçakçılarına karşı son yılların en büyük operasyonda bin 51 kilogram eroin ele geçti, 7 kişi gözaltına alındı. İran’dan Hollanda’ya gönderilmek üzere kaçak yollardan Türkiye’ye sokulan yüklü miktarda eroinin İstanbul’a getirildiği bilgisine ulaşan Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, teknik ve fiziki takip başlattı. Bir süre devam eden çalışmanın ardından, eroinin Silivri’de bir çiftlik evinde gizlendiği tespit edildi. Silivri’deki çiftlik evinin etrafı çok sayıda ekip tarafından önceki gece sevkiyatın yapılacağı sırada kuşatıldı. Eroin, Hollanda’ya gönderilmek üzere bir TIR’a yüklenirken operasyona başlandı. Kısa süre içinde çiftlik evi kontrol altına alındı. Evde ve TIR’da yapılan aramada paketler halinde bin 51 kilogram eroin ele geçirildi. Çiftlik evi ve eroinin sahibinin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Eroinin ve çiftlik evinin sahiplerinin Vanlı olduğu bildirilirken isimleri açıklanmadı. Hollanda polisine de eroini teslim alacak olan kişilerle ilgili bilgi aktarıldığı ileri sürüldü. Bir ayağı Florya’da gerçekleşen ve bu yüzden ‘Florya’ adı verilen operasyonun halen sürdüğü ve gözaltı sayısının artacağı bildirildi.

Üç Yılda 8.5 ton uyuşturucu

Narkotik ekipleri, 2003 yılında ‘Son Tango Operasyonu’yla 645 kilogram eroin, 2004 yılında ‘Demirkapı Operasyonu’yla 4.5 ton baz morfin ve 617 kilogram eroin, 2004 Haziran ayında ‘Poyraz Operasyonu’nda 615 kilo eroin, yine 2004 yılında ‘Kervan Operasyonu’yla bin 4 kilogram eroin ele geçirmişlerdi. Böylece 2003-2005 yıllarını kapsayan üç yılda 8 bin 432 kilogram uyuşturucu ele geçirilmiş oldu.

‘Florya Operasyonu’nda ele geçen malın, Narkotik Polisi’nin uyuşturucu kaçakçılarına karşı yürüttüğü operasyonlarda ele geçen en büyük parti olduğu öne sürüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!