Çiftçilerin sandalyeli kavgasına biber gazı

Güncelleme Tarihi:

Çiftçilerin sandalyeli kavgasına biber gazı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2008 15:08

KAYSERİ'de 88 bin ortaklı Kayseri Pancar Ekicileri Kooparatifi'nin mali genel kurulunda sandalyeli ve yumruklu kavga çıktı. Özel güvenlik görevlilerinin biber gazı kullandığı, genel kurulda daha sonra mevcut yönetimin mali raporları oylanarak, kabul edildi.

Kayseri Pancar Kooparatifi'nde mali genel kurul olmasına rağmen Başkan Vedat Ali Özışık'a karşı muhalif olan Mustafa Yıldız ve Alaattin Dündar grupları, seçim yapılmasını istedi. Çevik kuvvet polisi şeker ambarı önünde içerde çok sayıda özel güvenlikçi görev aldı. Fabrikanın Şeker Depodsu'nda yapılan kongrede muhalifler için şeker ambarının sağ tarafı ayrıldı. Ancak, itirazlar üzerine muhalif grup salonun diğer yerlerine oturdu.

Kayseri, Sivas, Yozgat, Kırşehir ve Nevşehir'den gelen ve fabrikadaki şeker ambarındaki yaklaşık 8 bin 500 delegeden, 60-70 kişilik grup, konulan demir bariyerleri aşıp, Divan Kurulunun bulunduğu ön tarafa gelmek istedi. Bu sırada özel güvenlik görevlileri, uyarılara karşı dağılmayan gruba biber gazı sıktı. Biber gazı sıkılması üzerine muhalif delegeler, özel güvenlik görevlilerine saldırıp, plastik sandalyeleri fırlattı. Bazı çiftçiler de güvenlikçilere yumruk attı. Yaklaşık 5 dakika süren arbede ardından, bu gruptakiler dışarı alındı. Bu sırada toplantı salonunda bulunanlar ve gazeteciler biber gazından etkilenip, bayıldı. Genel kurulu yöneten divan heyeti başkanı Kadir Erkilet, toplantıyı açarak, raporları okutup, üyelerin oylarına sundu. Muhalif 2 ayrı grup genel kurulun stad yerine şeker ambarında yapılmasını ve gündeme secim maddesinin alınmayışını protesto etti. Ancak, oylamada, Vedat Ali Özışık ve yönetimi mali yönden ibra edildi. Muhalif grup daha sonra Tarım İl Müdürlüğü'ne başvurarak, mali genel kurulun iptal edilmesini istedi.

Mevcut yönetim bu toplantının seçimsiz mali genel kurul olduğunu, o nedenle seçim yapılamayacağını ve seçim yapılması yönünde yeterli delege imzası olmadığı bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!