CHP'ye darbe

Güncelleme Tarihi:

CHPye darbe
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2010 11:35

CHP'li Marmaris Belediye Başkanı'na soruşturma izni verildi, CHP'li Yalıkavak Belediye Başkanı da ikinci kez görevden alındı.

Haberin Devamı

YALIKAVAK BELEDİYE BAŞKANI İKİNCİ KEZ GÖREVDEN ALINDI

Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Yalıkavak Beldesi’nde 2 dönemdir Belediye Başkanlığı yapan CHP’li Mustafa Saruhan, İçişleri Bakanlığı’nca ikinci kez görevden alındı. Saruhan, “Kararın siyasi olduğunu düşünüyorum” dedi.

/images/100/0x0/55ea4a8ff018fbb8f8765e39
Bodrum’un Yalıkavak Beldesi’nde iki dönemdir belediye başkanlığı yapan CHP’li Mustafa Saruhan, ikinci kez görevden alınma şoku yaşadı. 28 Ağustos 2008 tarihinde, imar plan ve tadilatlarına muhalefetten hakkında açılan dava nedeniyle İçişleri Bakanlığı’nca görevden alınan, 2009 yılındaki yerel seçimlerde oyların yüzde 63’ünü toplayıp yeniden başkanlığa seçilen Başkan Saruhan, Muğla Valiliği’nden gelen tebligatla sarsıldı.

Haberin Devamı

Saruhan, Muğla Valiliği’nce kendisine salı günü akşam saatlerinde görevden alınmasına yönelik tebligatın yapıldığını, ancak içeriğini henüz öğrenemediğini aktarırken, “İçişleri Bakanlığı’nın tasarrufunda olan bir karara itiraz etmem mümkün değil. 45'inci maddeye göre hakkımda imar plan ve tadilatları nedeniyle açılan davaların ve soruşturmaların selameti açısından görevden alındığımı sanıyorum. Ancak şu ana kadar hiçbir kesinleşen cezam veya suçum yok. İşten el çektirme kararının referandum ve genel seçimler öncesinde politik olarak alındığını düşünüyorum. Kararın siyasi olduğunu düşünüyorum. Sonucu bekleyip göreceğiz. Görevden alınmam ile ilgili detayı öğrendikten sonra gerekli basın açıklamasını yaparak durumu kamuoyu ve basın mensuplarıyla paylaşacağım” dedi.

Saruhan, geçen 7 Ağustos’ta, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu’nun da katıldığı, BOSİAD Başkanı Ahmet Karataş’ın kızı ile AK Parti Muğla İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Er’in oğlunun nikahını kıymış, 10'uncu Yıl Marşı eşliğindeki nikahta gelin Zeynep Karataş ile damat Bekir Er’e Atatürk’ün Nutuk kitabını hediye etmişti.

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI ACAR'A SORUŞTURMA İZNİ

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığının Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve 10 belediye meclis üyesi hakkında soruşturma izni verdiği bildirildi.

bazı vatandaşların şikayetleri üzerine bir süre önce ilçeye gelen İçişleri Bakanlığı müfettişleri, iddialarla ilgili ön incelemeyi tamamladı.

İncelemenin ardından İçişleri Bakanlığınca, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve belediye meclis üyeleri Ethem Sayar, Zehra Yüzak, Mehmet Baysal, Hakkı Şevket Bayındır, Yusuf Erden, Şahap Hepaksoy, Etem Ay, İsmet Kamil Öner, Ercüment Aydın ve Mehmet Tokgöz hakkındaki 8 iddiadan 4'ü için soruşturma izni verildi.

Soruşturma izni verilen iddialar arasında, “Başkan Acar'ın otelinin önünden geçen yaya yolunun kaldırılarak ticaret alanına dahil edildiği, belediye başkanı ve bazı meclis üyelerinin imar mevzuatına aykırı davranarak kendisine, yakınlarına ve sahibi olduğu şirkete haksız çıkar sağladığı” bulunuyor.

Haberin Devamı

Marmaris Belediyesi yetkilileri, soruşturma kararına itirazda bulunulacağını ve Başkan Acar'ın açıklama yapacağını bildirdi.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!