CHP'nin Ankara adayı Karayalçın

Güncelleme Tarihi:

CHPnin Ankara adayı Karayalçın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2008 12:32

Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın, partisinin kapatılmayacağını, kurumsal kimliğinin devam edeceğini belirterek, dün Ankara'da başlayan sürecin başarıyla sonuçlanacağını belirtti.

Haberin Devamı

Karayalçın, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile dün yaptığı görüşmenin, önceki yıllardaki birliktelik arayışlarından farklı değerlendirilmesini istedi.

Eski yıllarda kullanılan sözcüklere, kavramlara takılmadan, yeni bir anlayışla, yeni bir yaklaşımla bu noktaya gelindiğini belirten SHP Genel Başkanı Karayalçın, şöyle devam etti: “Ne SHP'nin kapatılması söz konusudur ne de görüşmemizde böyle bir konu gündeme gelmiştir. SHP'nin kurumsal kimliği devam edecektir ve 15 Ekim 2008'de Ankara'da başlayan süreç başarıyla sonuçlanacaktır.”

“KARAYALÇIN PARTİSİNDEN İSTİFA EDEREK CHP'DEN ADAY OLACAKTIR”

CHP Genel Saymanı ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Sözcüsü Mustafa Özyürek, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın yerel seçimlerle ilgili yasal süreç başladığında partisinden istifa ederek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP'den aday olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Özyürek, AA muhabirinin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın dün yaptığı görüşmeye ilişkin sorularını yanıtladı.

Görüşmede yerel seçimler ve Karayalçın'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunun değerlendirildiğine dikkati çeken Özyürek, önümüzdeki sürece ilişkin şunları söyledi:

“Biz SHP'nin kapatılmasını falan talep etmedik. Önemli olan Sayın Karayalçın'ın CHP'den aday olması ve onun adaylığı etrafında AKP karşısındaki bütün kesimlerin birlikteliğinin sağlanmasıdır. Karayalçın'ın adaylığının bunu sağlayacağı anlaşılıyor. SHP'nin kapatılması, bir anlamda kurumsal birleşme söz konusu değil. Sayın Karayalçın, seçim kanunlarının da zorunlu kıldığı gibi yasal süreç başladığında partisinden istifa ederek CHP'den aday olacaktır.”

Sürecin devamında iki parti arasında kurumsal birleşmenin gündeme gelip gelmeyeceğine yönelik soru üzerine Özyürek, “Kurumsal birliktelik konusu daha iddialı ve önemli bir proje. Böyle bir proje daha zaman alıcı ve daha çok çaba göstermeyi gerektiriyor. Şimdi önümüzdeki sorunu, Ankara ile ilgili sorunu çözmek istiyoruz” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Özyürek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in konuyla ilgili açıklamalarına da tepki göstererek, “Çok yakışıksız suçlamalar yapıyor. Gökçek'in üslubunu zaten biliyoruz, sürekli kavgadan yana. Ancak polemiklerle bir yere varılamaz” dedi.

Murat Karayalçın'ın toplumun yakından tanıdığı bir isim olduğuna işaret eden Özyürek, “SHP'nin 2004'teki seçim işbirliğini öne sürerek Karayalçın'ın bölücülerle yan yana olduğuna ilişkin suçlamalar, olsa olsa Melih Gökçek'e yakışan suçlamalardır. İnsaf sahibi herkes Karayalçın'ın Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünden yana olan cumhuriyet aydını olduğunu bilir. Onu, bölücü terör örgütüyle yan yana göstermek insafsızlıktır. Kendisi ülkenin bölünmez bütünlüğünden yana olduğunu her zaman söylemiştir” diye konuştu.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!