CHP'li vekil Tanal 'kentsel dönüşüm' eyleminde başından yaralandı

Güncelleme Tarihi:

CHPli vekil Tanal kentsel dönüşüm eyleminde başından yaralandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2012 14:46

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önündeki protesto gösterisinde eylemcilerle zabıtalar birbirine girdi. Olaylarda CHP Milletvekili Mahmut Tanal başından yaralandı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

CHP'Lİ VEKİL BAŞINDAN YARALANDI / WEB TV

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımları protesto eden Halk Cephesi üyesi bir grup, Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı. Gruba CHP Milletvekili Mahmut Tanal da destek verdi. Grup açıklamanın ardından belediye önüne çadır kurmak istedi. Bu sırada grup ile zabıta ekipleri arasında arbede çıktı. Bu sırada Tanal başından yaralandı. Polis olayla ilgili gruptaki çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

CHP'Lİ VEKİL BAŞINDAN YARALANDI / Foto Galeri

Grup saat 14.30 sıralarında tekrar İBB önünde toplandı. Eylemciler yine protesto çadırı kurmak istedi. Ancak polis ve zabıta tekrar gruba müdahale etti.

TANAL: VURAN KİŞİ BELEDİYE ZABITA MEMURU

İBB önünde çıkan olayın ardından ambulansla İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Haberin Devamı

Hastane çıkışında Doğan Haber Ajansı mikrofonuna konuşan Tanal şunları söyledi:
"Vuran kişi belediye zabıta memuru. Milletvekili olduğumu söylememe rağmen vuran belediye zabıta memuru. Yanı başında olayı gören çevik kuvvet polisine vuranı yakalayın dememe rağmen yakalamadılar. İşin iki büyük ayıbı var. Bir resmi görevlinin milletvekilinin kafasını kırması, iki polisin vuranı görmesine rağmen yakalamaması. Millletvekilinin kafasını kıran, vatandaşa neler yapıyordur. Bu Türkiye’nin ayıbı. Polisin kafamı kırma sırasında bunu gördüğü halde yakalamaması ise daha büyük bir ayıptır. Demek ki cinayetlerin olduğu yerde de emniyet mensupları gördüğü zaman görmemezlikten geliyorlardır. Çoğu da bu yüzden yakalanamıyordur. Bu devletin itibarının sarsılmasıdır. Ben şikayetçiyim. O anlamda ifade verdim. Kafamı kıran belediye zabıta memuru ve bunu gören polislerden şikayetçiyim. Polis bunu yakalaması gerekirken, bana 'Beyazıt Polis Merkezi’ne git, şikayetçi ol' dedi. O polisler de büyük bir suç işlediler. Kafama yumrukla vurdu ama parmağında herhalde yüzük vardı. Yüzük olmasa bu kafanın kırılacağını zannetmiyorum."


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!