CHP'li Soysal: "3. köprü ihanet köprüsüdür"

Güncelleme Tarihi:

CHPli Soysal: 3. köprü ihanet köprüsüdür
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2008 16:51

İstanbul Boğazı için düşünülen 3'ncü köprü Sarıyer'de yaşayan vatandaşlar tarafından protesto edildi. 3'ncü köprü yerine insanca yaşam platformu adı altında bir araya gelen Sarıyerli vatandaşlar, Hacıosman'dan Tarabya sahiline kadar sloganlarla yürüdü. Yürüyüşe CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal destek verdi.

Haberin Devamı

"Köprü kirlilik, gürültü, yıkım demektir", "Köprü altında yaşamak istemiyoruz", "Egzoz gazında yaşamak istemiyoruz" yazılı pankartlar taşıyan vatandaşlar, "Köprü değil, insanca yaşam","Ormanına, suyuna, mahallene sahip çık", "Köprü değil, barınma hakkı" sloganları attı.

BAŞBAKAN'A HATIRLATMA

Grup adına açıklama yapan Prof. Dr. Zerrin Bayraktar, 2'nci köprünün boğazdan geçen taşıt sayısını 30 kat
artırdığını, ancak yolcu sayısını 4 kat bile artıramadığını öne sürdü. Bayraktar, yeni köprüyle araç trafiğinde artış yaşanacağını, ancak yolcu sayısında önemli bir artışın olmayacağını öne sürdü. Bayraktar ayrıca Başbakan Erdoğan'ın Büyükşehir Belediye Başkanıyken 3.'ncü köprünün İstanbul için cinayet olduğunu söyleyip, karşı çıktığını hatırlatıp, "Bu ne çelişkidir" diye sordu.

SOYSAL 3'NCÜ KÖPRÜNÜN ADINI KOYDU

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal ise İstanbul'un bir ihanetle karşı karşıya olduğunu savunarak, bunun tarihi ve kültürel mirasa ihanet olduğunu savundu. Köprüyle ilgili bir tartışma yaşandığını anımsatan CHP'li Soysal, "Bu
tartışma, köprünün adı ne olsun diyedir. Burada ilan ediyorum. 3. köprünün adı İstanbul'a ihanet köprüsüdür" diye konuştu. Grup, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!