CHP'li Sevigen: İki kadın bakan istifa etsin

Güncelleme Tarihi:

CHPli Sevigen: İki kadın bakan istifa etsin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2010 12:43

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın, Siirt'teki “cinsel istismar” olayları nedeniyle istifa etmesi gerektiğini savundu.

Haberin Devamı

Sevigen, Siirt'teki cinsel istismar olayına ilişkin Mecliste düzenlediği basın toplantısında, “Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi” cümlesinden “nefret ettiğini”, bu cümleyi duyduğunda tüylerinin diken diken olduğunu, müfettiş görevlendirmeyle, tacizin sona ermediğini söyledi.

CHP'li Sevigen, Siirt Valisi, Pervari Kaymakamı, Milli Eğitim Müdürü, Pervari İlçe Eğitim Müdürü ve YİBO müdürlerinin görevlerine devam ettiğini ifade etti.
Sevigen, Milli Eğitim Bakanı Çubukçu'ya, “Taciz ve tecavüz olaylarının üzerine 2 müfettişle mi gidilecek? Bunlar gerçekten münferit olaylar mı?” diye sordu.

Sevigen şöyle devam etti:
“Milli Eğitim Bakanlığının görevlerini yerine getiremediğini, son günlerdeki taciz, tecavüz olaylarına, YİBO'lardaki uygulamalara önlem alamadığı için ve insan olarak duyarsızlığından dolayı Çubukçu'yu istifaya çağırıyorum.Anayasa için 1 oy vermek, Siirt'te o çocukların taciz edilmesinden, Siirt halkının karalanmasından daha önemli. Anayasa oylamasını bekleyecekler, 1 oy eksik olsa ne çıkar, yerin dibine batsın 1 oy...Yurtlardaki bütün yanlış, canice uygulamalara karşı gelebilecek Sayın Bakan, göreve geldiğinde bunları yapmadığı, dönemlerinde bunlar daha da arttığı için Devlet Bakanı Aliye Kavaf'ı da istifaya davet ediyorum. İki bakan istifa ederse, toplum ve kamuoyunun vicdanı rahatlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!