CHP'li Oran: "Erken seçim olabilir"

Güncelleme Tarihi:

CHPli Oran: Erken seçim olabilir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 13:30

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, partisinin Anayasa değişiklik paketinin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne açtığı iptal davasıyla ilgili olarak, “Anayasa tasarısının belli maddelerinin iptal edileceğini düşünüyorum. İptalden sonra erken genel seçime gidileceğini düşünüyorum” dedi.

CHP İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Umut Oran, burada yaptığı konuşmada, İzmir'in Türkiye için çok önemli olduğunu belirterek, kentin Cumhuriyetin, bağımsızlığın, demokrasinin, özgürlüğün, laikliğin, milliyetçiliğin kalesi olduğunu söyledi. Türkiye’nin iç ve dış politikada oldukça tutarsız bir süreçten geçtiğini öne süren Oran, “Adalet ve Kalkınma Partisi bizlere adalet ve kalkınmayı unutturdu. AKP ve Başbakan kontrolsüz bir güç haline gelmiş durumda” dedi.

MANZARA, İZMİR’İN YUNAN ASKERİNDEN KURTULUŞU GİBİ

CHP’nin Türkiye’nin geleceğini yapılandırması gerektiğini, mayıs ayında yapılan genel kurulda ‘ezber bozduklarını’ ve bazı tartışmalar yaşansa da birlik ve beraberlik içerisinde yürüdüklerini anlatan Umut Oran, şunları söyledi:
“Bundan sonra işimiz daha kolay. Işık bizi çekiyor. Biz de ışığa doğru koşuyoruz. Ben son iki buçuk haftadır Genel Başkan'ımızla beraber Anadolu’yla kucaklaşma gezilerine katılıyorum. Oradaki çekim ve ihtiyacı çok net görebiliyorum. Ciddi bir organizasyon yapılmadan, gerçekten çok ciddi bir halk hareketine dönmüş durumda. Gittiğimiz yerlerde sadece meydanlarda değil, bütün yol üzeri ilçe ve halkla buluşuyoruz. Özellikle aracımızın gittiği yerlerde şunu vurgulamak isterim, manzara aynı 9 Eylül’de İzmir’in kurtuluşu, İzmir’in Yunan askerinden kurtuluşu gibi. Balkonlardan atlıyorlar, kahvelerden evlerinden çıkıyorlar. Yaşlısı genci gerçekten bir halk hareketini görüyoruz.”

ANAYASA PAKETİNE İPTAL DAVASI

Bir gazetecinin CHP’nin Anayasa değişiklik paketinin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne açtığı iptal davasıyla ilgili sorusu üzerine Oran, “Anayasa tasarısının belli maddelerinin iptal edileceğini düşünüyorum. İptalden sonra erken genel seçime gidileceğini düşünüyorum” yanıtını verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu'nu da makamında ziyaret eden Umut Oran, “İzmir gurur duyduğumuz bir il. Yerel yönetimler sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini veriyor. Önce genelde iktidar olacağız, ardından da tüm Türkiye yerelinde. Ülkenin her yerine halk için insan odaklı yönetim anlayışını yerleştireceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!