CHP'li Mengü'den CBÜ'ye destek ziyareti

Güncelleme Tarihi:

CHPli Mengüden CBÜye destek ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2008 14:42

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof Dr. Semra Öncü'yü makamında ziyaret edip, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda kız öğrencilerin giydiği kıyafet üzerine AKP'lilerle yaşanan polemikle ilgili destek verdi. Rektör Öncü, “Kıyafetlerimize karışırlarsa seneye 19 Mayıs'ı ayrı kutlayabiliriz. Bekleyip göreceğiz” dedi.

Manisa'daki 19 Mayıs törenlerinde, CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) öğrencilerinin step ve aerobik gösterilerinde giydiği kıyafet üzerine başlayan tartışma sürüyor. CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, öğrencilerin giydiği kıyafetlerin açık olduğu gerekçesiyle AKP'lilerin tepkisini çeken CBÜ Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü'yü makamında ziyaret edip, destek verdi. CHP'li Mengü, “Biz CHP olarak CBÜ'nün arkasındayız. 19 Mayıs'ta AKP'li Başkan Kar'dan gördüğünüz tepkiye karşılık yanınızda olduğumuzu göstermek istedik. Öğrencilerin kıyafetlerine bu şekilde tepki gösterilmesini içime sindiremiyorum. Spor estetiğinin olduğu bir gösteride, cinselliği ön plana çıkarılmasını akıl sağlığı açısından sorunlu kabul ediyorum. Başkanın laf ağzından kaçmış olabilir temennisindeyim. Kendi partisi bile onu ortada bıraktı. Siyasilerin konuşmalarına dikkat etmesi gerekli. Programı eleştirebilir. ‘İyi olmadı’ diyebilir ve buna saygı duyulur. Ama üniversiteli kızlarımızın gösterisi için cinselliği ön plana çıkarması hoş değil” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Semra Öncü ise bu desteğe teşekkürle karşılık verdi, “Uluslararası yarışmalarda üniversite olarak bu oyun ve bu kıyafetlerde ikinci olduk. Öğrencilerimizin kıyafetleri, yapmış oldukları sporun fiziki ve estetik özelliklerini taşıyor” dedi. Başkan Kar'ın “Programı yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile görüştük. Önümüzdeki yılki kutlamalarda bu tatsızlığın yaşanmayacağını sanıyoruz” açıklaması üzerine de Prof. Dr. Öncü, “19 Mayıs törenlerini İl Tören Düzenleme Komitesi belirler. Seneye törenlere katılmamamız gibi bir şey söz konusu değil. Ama kıyafetlerimize karışırlarsa seneye 19 Mayıs'ı ayrı da kutlayabiliriz. Bekleyip göreceğiz” görüşünü dile getirdi.
BESYO Müdürü Prof. Dr. Metin Vehpi Sayın ise 33 yıllık bir cimnastik deneyimi olduğunu belirterek, “46 federasyonun üye olduğu Avrupa Cimnastik Birliği yönetim kurulunun 7 üyesinden biriyim ve aynı zamanda kıtalararası cimnastik hakemiyim. Atatürkçü bir gençlik yetiştiriyoruz. Bizim için ön planda olan sporcuların performansıdır. Bu Türkiye değil dünyada da böyledir. Başka bir şey aklımıza gelmez. Uluslararası çerçevede gösteriler yapıyoruz. Ama illa ki diretirlerse, çevre üniversitelerimizin de desteğiyle seneye alternatif bir 19 Mayıs festivali yaparız. Bu gençlik ve spor bayramıdır. Bir futbolcu nasıl şort giyiyorsa bir cimnastikçinin de kıyafeti budur” diye konuştu.
19 Mayıs törenlerinin ardından Manisa Belediye Başkanı AKP'li Bülent Kar, Ankara'ya gidip Manisa AKP milletvekilleri Bülent Arınç ve Hüseyin Tanrıverdi ile görüştüğünü anlatıp, “CBÜ'lü öğrencilerin kıyafetlerinin Ankara'da huzursuzluk yarattığını gördük. Ulusal gazetelerde çıkan fotoğraflarda görülen kıyafetler Ankara'da gerçekten huzursuzluk yaratmış. Step gösterisinde böyle kıyafetlerin uygun olmadığı söylendi. Biz bu konuda programı yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile görüştük. Önümüzdeki yılki kutlamalarda bu tatsızlığın yaşanmayacağını sanıyoruz. Öğrencilerin kıyafetleri ile bu kadar ön plana çıkmamız ve gündeme bu şekilde gelmemiz hoş olmadı” demişti. Açıklama, CBÜ'nün yanı sıra çok sayıda kadın kuruluşu ve sivil toplum örgütü tarafından tepki görmüştü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!