CHP'li Kılıç'tan Vali'ye yemek sorusu

Güncelleme Tarihi:

CHPli Kılıçtan Valiye yemek sorusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2009 16:35

TUNCELİ'de basın toplantısı yapan CHP MYK üyesi Ali Kılıç, geçen yılın ekim ayında kente gelen Başbakan Erdoğan’ın yemek parasının ne kadar tuttuğunu bilmek istediklerini belirterek, “Ben buradan Vali Mustafa Yaman'a soruyorum. Başbakanın öğle yemeği için 25 bin TL değerinde fatura kesildi mi? Kesilen bu fatura daha sonra iptal edildi mi? Yeni bir fatura kesildi mi? Yöneticilerden bu noktada yanıt bekliyoruz” dedi.

Partisinin seçim çalışmalarına katılmak için Tunceli’ye gelen CHP Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu üyesi Ali Kılıç, gazetecilerle kahvaltılı basın toplantısı düzenleyip, kentte yaşanan olayları değerlendirdi. Tunceli’de Vali Mustafa Yaman’ın YSK kararlarını hiçe sayarak AKP yandaşlığı yapmaya devam ettiğini öne süren Kılıç, kamu kurumlarına idarecilerin tercihiyle güvenlikçi ve temizlikçi alındığını ve ihale yapılmadığını önü sürdü. Bunun seçim rüşveti olduğunu savunan Kılıç, bu durumda suç işlendiğini söyledi. Kentte dağıtılan beyaz eşya ve mobilyaların halktan alınan vergilerle karşılandığını vurgulayan Kılıç, şöyle konuştu:
“Bunlar kimsenin babasının parasıyla alınıp dağıtlmamıştır. Tunceli halkına bu eşyaların dağıtılmasından rahatsız değiliz ancak, ‘Tunceli halkını bir buzdolabı, fırınla satın alabilirim’ diyenlerin ben sadece aklına şaşarım. Demek ki bunları yapanlar 29 Mart akşamı Tunceli halkını tanıma fırsatına kavuşacaklardır.”

Ali Kılıç, geçen yılın ekim ayında kenti ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yemek parası olarak 25 bin TL ödendiği iddialarına da değindi. Yemek parasının çok yüksek olduğunu ve bunun Vali Mustafa Yaman tarafından kamuoyuna açıklanmasını isteyen Kılıç, şöyle devam etti:
“Tabii ki Başbakan Tunceli’ye geldiğinde çok iyi bir şekilde ağırlanacak. Ülkemizin Başbakanıdır en iyi şekilde ağırlanmalıdır. Ancak Başbakanın gezisi sırasında yenen öğlen yemekleri ile ilgili bazı faturalar kesiliyorsa ve çok yüksekse bu dikkat çeker. Ben buradan soruyorum, Başbakanın öğle yemeği için 25 bin TL değerinde fatura kesildi mi? Kesilen bu fatura daha sonra iptal edildi mi? Yeni bir fatura kesildi mi? Yöneticilerden bu noktada yanıt bekliyoruz.”

‘MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜ MECLİSE TAŞIYACAĞIZ’

Kılıç, dün Eğitim- Sen üyelerinin, ayrı tarihlerde iki kadın öğretmene “O küpelerini çıkar seni öğretmen değil başka şey sanarlar, içinizde eşinizi aldatanlar vardır” ve öğrenci velisi bir kadına ise “Tunceli'de kimin evli kimin bekar olduğu belli olmuyor. Evli de bekar kadın da kot pantolon giyiyor” dediği öne sürülen Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldırım’ı protesto etmeleriyle ilgili de şunları söyledi:
“Yazılanlar, söylenenler doğruysa gerçekten vahim bir olaydır. Burada valiye sesleniyorum, böyle bir Milli Eğitim Müdürünün Tunceli’de bir saat çalışmaması gerekir. Bu müdürün aklında zoru var. Bir Milli Eğitim Müdürü etek giyen bir kadın öğretmen arkadaşımıza bu cümleleri kullanmışsa bu çok vahim bir durumdur. Vali bir soruşturma başlatmalı ve soruşturma sonuna kadar mutlaka müdür görevden alınmalı. Bu durum Tunceli’deki toplumsal barışın altına yerel seçimler öncesi konan bir dinamittir. Tuncelililer, öğretmenlere büyük değer verir, biz öğretmenlerin eğitimiyle bu günlere geldik onları asla sahipsiz bırakamayız. Bu nedenle Vali, müdürü derhal almalı bu görevden. Biz de parti olarak bu konuyu ilk MYK toplantısında gündeme getirip görüşerek Meclis gündemine getireceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!