CHP'li Kart'tan Başbakan'a 'eşkıya' tepkisi

Güncelleme Tarihi:

CHPli Karttan Başbakana eşkıya tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2011 15:46

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Konya Milletvekili Atilla Kart, halkı direnişe çağırmalarından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine ’eşkıya’ benzetmesi yapmasına sert tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Atilla Kart ile CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, CHP Genel Merkezi adına Afyonkarahisar’ın ilçelerinde yaptıkları incelemeyi tamamladı. CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı sert dille eleştirdi. Başbakan Erdoğan’ın Burdur’da CHP’li milletvekillerini kastederek, "Eşkıya mısınız?" dediğini hatırlatan Kart, şunları söyledi:

"Eşkıya kime denir? Eşkıya, Telekom’u birilerine peşkeş çekenlere denir. Türkiye’nin iletişimini ve güvenliğini karanlık odaklara teslim edenlere denir. 4 Mayıs 2007’de Dolmabahçe Görüşmesi’nde sivil- asker işbirliği ile post- modern darbe gerçekleştirenlere eşkıya denir. Gizli tanık terörü estirenlere eşkıya denir. Devlet nüfuzunu kötüye kullananlara eşkıya denir. Türkiye’de sayılarının 500’e ulaştığı iddia ve ifade edilen yabancı istihbaratçıları ’ben de bilmiyorum’ diyen taşeron bakanı himaye edenlere eşkıya denir."

'EŞKİYANIN BAŞI’

Bu değerlendirmelerle eşkıyanın tanımını ortaya koyduğunu belirten Kart, şöyle devam etti:

"Bunları yapanlara sadece eşkıya demek de yetmez. Onlara eşkıyanın başı demek gerekir. Bu anlamda Başbakan ve hükümet eşkıyanın başıdır. Bu da yetmez, eşkıyalık görevini yapanlar, Türkiye’yi ekonomik olarak, siyasi olarak, dış politika olarak, işbirlikçi bir yapıya dönüştürenler, aynı zamanda emperyalizmin de temsilcisidirler."

SORUŞTURMA SÖZ KONUSU OLAMAZ

Kart, bir basın mensubunun ’direniş çağrısı’ nedeniyle kendileri hakkında bir soruşturma açılıp açılmadığına ilişkin sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Soruşturma açılması söz konusu olamaz. Gerçi bu hükümetin emir ve talimatıyla ona cesaret eden birtakım savcılıklar olabilir. Ama hiç bunları umursamıyoruz. Kendince durumdan vazife çıkarmak isteyen birileri, ortamı germek adına suç duyuruları yapabilir. Bizim bunlara dönüp bakacak zamanımız da yok. Bizim söylediklerimiz, yazdıklarımız son derece açıktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!