CHP'li Ä°nce'den BaÅŸbakan'a soru

Güncelleme Tarihi:

CHPli Ä°nceden BaÅŸbakana soru
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2012 12:05

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde 'Biz birileri gibi makam uğruna, iktidar hırsı uğruna yol arkadaşlarını harcayan siyasetçilerden değiliz' şeklindeki açıklamasına cevap verdi.

Haberin Devamı

 Muharrem İnce, "Bu sözler 'Alır o 6 Bakan'ı kapı önüne koyarım' diyen bir Başbakan'ın söyleyebileceği sözler değildir. Bugüne kadar makam uğruna hangi yol arkadaşlarını harcadın Sayın Başbakan? Bu sözleri aynaya bakmadan ve hafıza kaybına uğramış bir insanın ruh hali ile söylediği açık" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, yaptığı yazılı açıklamanın devam şöyle ;

"Başbakan’ın yürüdüğü yolda yol arkadaşlığı yaptığı kişileri hangi kavşaklarda harcadığını çok iyi biliyoruz. 28 Şubat kavşağında hocasını satan, hocasının arkasından iş çeviren bir Başbakan’ın bu sözleri söyleyebiliyor olması hafıza kaybının en açık göstergesidir. Başbakan ile birlikte yola çıkan, partinin tüzüğünü yazan Ertuğrul Yalçınbayır Cargill kavşağında mı harcandı? Abdüllatif Şener Özelleştirme İdaresi, Galataport ve Ofer kavşağında mı harcandı? Ya Kemal Abi? Ofer kofer tanımam diyen Kemal Abi nerde şimdi? Ali Coşkun, Nevzat Yalçıntaş, Dengir Mir Mehmet Fırat, Erkan Mumcu, Kürşat Tüzmen, Osman Pepe, Hilmi Güler, Zeki Ergezen şimdi neredeler? Bu isimleri anımsatmak Başbakan’ın canını sıkabilir ama hafızasını yerine getirir."

 Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!