CHP'li İnce: “Kaç Mehmet ölürse Meclis’i toplarsınız?”

Güncelleme Tarihi:

CHPli İnce: “Kaç Mehmet ölürse Meclis’i toplarsınız”
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2012 13:10

CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce AK Partili Hüseyin Çelik’in bir televizyon programında sarf ettiği, ''Birkaç Mehmet şehit oldu diye Meclis'i toplamayız'' şeklindeki sözlerini, yaptığı yazılı açıklama ile değerlendirdi.

Haberin Devamı

Sert sözlerle eleştirilerde bulunan ve Çelik’i özür dilemeye davet eden İnce’nin açıklamasından satır başları şöyle:

"Habur’da teröriste karşılama töreni düzenleyip devleti teröristin ayağına gönderenlerin, özel temsilcilerini Oslo’da PKK’lılarla görüştürenlerin, Erbil’de, ABD’de teröre çare arayanların Meclis’ten kaçmak için “birkaç Mehmet şehit oldu diye Meclis toplanmaz” sözünü sarf etmeleri, şehitlerimize ve şehitlik mertebesine hangi kafa yapısıyla baktıklarının en açık göstergesidir.

Beğenmedikleri İsrail bir askeri için dünyayı ayağa kaldırırken, AKP’nin al bayrağa sarıp toprağa verdiğimiz şehit kardeşlerimizden “birkaç Mehmet” diye söz etmesi kabul edilemez.
Hüseyin Çelik bu sözleriyle şehitliğin ne anlama geldiğini bilmediğini ortaya koymuştur.

Haberin Devamı

21 Mayıs 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AKP Kulp İlçe Başkanı’nın PKK tarafından kaçırılmasını değerlendirirken “bunun AK Parti’ye karşı yapılıp, CHP’ye veya başka partilere yapılmaması manidardır” açıklamasını yapmıştı.

PKK, birkaç Mehmet diye nitelendirilen askerlerimizi, kaymakamımızı ve Milletvekilimizi kaçırdı. Milletvekilimizin kaçırılması üzerine açıklama yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan “böyle şeyler bekliyorduk” açıklamasını yaptı.

Başbakan’ın görevi, böyle şeylere bekliyorduk demek değildir. Başbakan, böyle şeyler bekliyorsa, beklenen bu gelişmelere karşı önlem almak zorundadır.

Ama kendi ilçe başkanının kaçırılmasını “bunun CHP’ye veya başka partilere yapılmaması manidardır” sözleriyle değerlendiren ve adeta bundan yakınan Başbakan’ın bu gelişmelere karşı önlem almadığını, alamadığını bütün Milletimiz görmelidir.

Başbakan’ı ve yardımcısı Hüseyin Çelik’i şehitlerimizden özür dilemeye davet ediyor, Milletvekilimiz Hüseyin Aygün ve PKK tarafından kaçırılan askerlerimiz, kaymakamımız için bir an evvel harekete geçmelerini istiyoruz ve soruyoruz kaç Mehmet ölürse Meclis’i toplarsınız?"

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!