CHP'li Dibek soru önergesi verdi

Güncelleme Tarihi:

CHPli Dibek soru önergesi verdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2009 17:37

CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu üyesi Turgut Dibek, Adalat Bakanı Mehmet Ali Şahin’in dün Antalya’da yaptığı açıklamayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması için TBMM’ye soru önergesi verdi.

Turgut Dibek’in soru önergesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan şu sorulara cevap verilmesini istedi;

“Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin 22 Şubat 2009 günü seçim bölgesi Antalya'da katıldığı bir açılış sırasında, 29 Martta yapılacak olan yerel seçimler ile ilgili olarak vatandaşların ‘biz kime oy verelim’ şeklindeki sorularına ‘Hükümetimizle zıtlaşan yerel yönetimler her projelerini Ankara'dan geçiremiyor. Hükümetiyle barışık mahalli yöneticiler iş başında olursa, sorunlar çözülür’ diye yanıt vermiştir. Yaklaşan yerel seçimler öncesi özellikle AKP hükümetini eleştiren bir medya kuruluşuna 1 milyar TL’ye yakın vergi cezasının kesildiği, buna karşılık AKP hükümetine destek veren gazetelerin bedava dağıtıldığı, YSK'nın suç teşkil ettiğini açıkça belirttiği nakdi ve aynı yardımların yurdun hemen hemen her bölgesinde sürdüğü bu günlerde, hükümetin Adaletten sorumlu bakanının bu açıklamaları ‘Türkiye nereye gidiyor’ sorularının sorulmasına neden olmuştur.

Buna göre; AKP Hükümetlerinin tamamında bakanlık görevinde bulunmuş olan Adalet Bakanı sayın Mehmet Ali Şahin'in bu açıklamaları AKP Hükümetinin ortak düşüncelerini mi yansıtmaktadır?. Adalet Bakanı sayın Mehmet Ali Şahin'in açıklamalarından anlaşıldığı üzere, bu güne kadar AKP’li olmayan belediyelerin bir çok projesi Ankara'dan geçmemiştir. İktidarda bulunduğunuz 6 yılı aşkın süre içersinde AKP li olmayan hangi belediyelerin hangi projelerine Hükümetinizce onay verilmemiştir?.

Adalet Bakanı sayın Mehmet Ali Şahin'in bu açıklamaları, Anayasamızın 2'nci maddesinde yazılı olan Türkiye Cumhuriyeti'nin Demokratik, Hukuk Devleti ilkeleriyle örtüşmekte midir?. Adalet Bakanı sayın Mehmet Ali Şahin bu açıklamalarıyla, 29 Martta yapılacak yerel seçimler öncesi vatandaşlarımızı açıkça tehdit etmiş olmuyor mu? Sayın bakanın bu açıklamalarına karşın, 29 Marttan sonra halkımızın oylarıyla seçilecek olan AKP dışındaki belediyelerin projelerine hükümetinizce engel mi olunacaktır?”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!