CHP'den Yunan cumhurbaşkanı ve Erdoğan'a tepki

Güncelleme Tarihi:

CHPden Yunan cumhurbaşkanı ve Erdoğana tepki
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2007 14:45

CHP İzmir Milletvekili Erdal Karademir, Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas’ın Ermenistan’da sözde soykırımdan bahsetmesine ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu sözler karşısında herhangi bir açıklama yapmamasına tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Karademir, yaptığı yazılı açıklamada laik, demokratik, Atatürk ilke ve devrimlere yönelik ulusal değerlere yönelik yıpratma ve çökertme çabalarının, AKP iktidarının olduğu son 4,5 yılda arttığını belirtti. Karademir, bu bölücü ve yıkıcı faaliyetlere son dönemde başta Irak olmak üzere dost ve kardeş addedilen bazı ülkelerden de ciddi destek geldiğini vurguladı.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas’ın Erivan’daki sözde Ermeni soykırımı anıtına yaptığı ziyaret sırasında Türkiye’yi “açıkça ve küstahça” soykırımla suçladığını belirten Karademir, Papulyas’ın Türkiye’nin cezalandırılması yönünde Ermenistan’a olan desteğini sunduğunu söyledi.

Karademir, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis’in, Türkiye ziyareti ardından Kathimerini’de yayınlanan bir haberde, “Yunan Başbakanı İstanbul’a Türk Başbakanına yardım için gitmiştir. Çünkü Türk Başbakanı seçim öncesinde ülkesindeki laik, Kemalist rejimin kendisine karşı açık düşmanlığı ile karşı karşıyadır... Karamanlis görüşmede Erdoğan’a verdiği desteği tekrarlamış ve askerlerin ona karşı yürüttüğü yıkıcı faaliyeti eleştirmiştir” ifadelerinin yer aldığını belirtti.

”KABUL EDİLEMEZ”

Türkiye’yi soykırımla suçlayan Yunan Cumhurbaşkanı’nın “mesnetsiz ve düşmanca söz ve tavırlarının” kabul edilemez olduğunu belirten Karademir, aynı şekilde Türk ulusunun ülkesinde yaşanan birtakım gelişmeler neticesinde laik, Atatürkçü, çağdaş, üniter yapısını tehlikede görüp tepki göstermesini eleştirmenin de Yunan Başbakanı Karamanlis’in işi ve görevi olmadığını söyledi.

Karademir, “Türkiye’yi soykırımla suçlayan Yunan Cumhurbaşkanı ve Laik rejimi düşman gören Yunan Başbakanı, Yunan ordusunun 1919-1922 yılları arasında Anadolu’da yaptığı yıkımı ve 1974 öncesinde Kıbrıs’ta yaşayan soydaşlarımıza yaptıkları soykırımı unutmuş görünmektedir” dedi.

Karademir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da Papulyas ve Karamanlis’in açıklamalarını reddeden ve tepki gösteren hiçbir açıklama yapmamasının da düşündürücü olduğunu söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!