CHP'den Unakıtan'a oğlunun servetini de araştıracak mısın

Güncelleme Tarihi:

CHPden Unakıtana oğlunun servetini de araştıracak mısın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2006 15:23

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Sevigen, kazancın kaynağının sorulacağı yönünde açıklama yapan Maliye Bakanı Unakıtan’a, oğlu Abdullah Unakıtan’ın da servetini araştırıp araştırmayacağını sordu.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’a, oğlunun da kazancının kaynağını araştırıp araştırmayacağını sordu. Sevigen, "Bundan sonra daha değişik sorular soracağız. Kardeşim gel bakalım, 30 yaşına gelmişsin. Şimdiye kadar ne kazandın? Ne yedin, ne içtin, nereden kazandın? Bir hesabını ver bakalım diyeceğiz. Soracağız" şeklinde açıklama yapan Maliye Bakanı Unakıtan’ın yanıtlaması amacıyla TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Sevigen, Unakıtan’ın sözlerinin kapsamına oğlunu da alıp olmadığını sorarken, "Bu soruları oğlunuz Abdullah Unakıtan’a da soracak mısın?" dedi. Sevigen soru önergesinde şu soruları yöneltti:

-Abdullah Unakıtan şu anda onlarca milyon dolar harcayarak çok büyük tesislerin sahibi olmayı başarmış bir işadamı. Sadece 2005 yılında, yani geçen yıl pastörize-sıvı yumurta satışlarıyla 22 trilyon lira ciro yaptı. Değilse, doğru rakam nedir?
-Şirketlere kızınız ve eşiniz de ortak mı? Onlar gelir vergisi mükellefi oldu mu?
-Son beş yılda aile bireyleriniz ve şirketleri adına ne kadar vergi ödediniz?
-Aileniz bu tesisleri kurarken parayı nereden buldu? Kredi mi aldı, arkadaşlarından veya aileden borç mu aldı. Aileden miras mı kaldı?
-Toto, loto, milli piyangodan büyük ikramiye mi kazandı?

Sevigen ayrıca Unakıtan’a, kendi dışında Cumhuriyet döneminde soyadını marka yapıp ürün çıkaran, bunları pazarlayan, satan, sattıran bir bakan olup olmadığını sordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!