CHP'den OMÜ Rektörü'ne destek ziyareti

Güncelleme Tarihi:

CHPden OMÜ Rektörüne destek ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2006 16:34

CHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Haluk Koç, Ondokuzmayıs Üniversitesi'nin (OMÜ) sürekli gelişme gösterdiğini belirterek, “Herkes taşıyabildiği kadar OMÜ'nün gururunu omuzlarında taşısın” dedi.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay'ı makamında ziyaret eden Koç, yaptığı açıklamada, OMÜ'nün çağdaş, demokratik ve bilimsel alanda sürekli gelişen bir üniversite olduğunu, kendisinin de bu gelişmeleri takip ettiğini söyledi. Üniversiteyle ilgili iddiaları araştırmak amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonu'nun çalışmalarına da değinen Koç, komisyonun araştırma amaçlı olduğunu, bir yargı komisyonu olmadığını hatırlattı.

Komisyonun kurulmasını “bir bakıma olumlu” karşıladıklarını ifade eden Koç, şöyle konuştu:  “Bu komisyonun kurulması çok iyi oldu. Herkes OMÜ'yü, Rektör Bernay ve çalışma arkadaşlarını tanıyarak yaptıkları başarılı çalışmaları gördü, görmeyenler de sonuçlarını görecek. Herkes taşıyabileceği kadar OMÜ'nün gururunu omzunda taşımalı.”

İktidarın üniversitelere ve bilime karşı önyargılı bir bakış açısı olduğunu ileri süren Koç, “Çağdaşlık yolunda büyük bir ülke olan Türkiye, bu sıkıntıları demokratik yoldan aşarak yoluna devam edecektir” dedi. İktidarın bazı uygulamalarını eleştiren Koç, “Yanlış yoldalar. Kendi işlerini yapsalar daha iyi olur. Milletvekillerinin kendi seçim bölgelerinde, iktidar gücünü yatırıma, üretim ve istihdama yönelik kullanmalarını beklerdik” diye konuştu. Prof. Dr. Bernay da CHP Grup Başkanvekili Koç'un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Daha sonra Koç, Prof. Dr. Bernay'la birlikte Tıp Fakültesi Hastanesi'nin bazı servislerini gezdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!