CHP'den Metrobüs zammının iptali için dava

Güncelleme Tarihi:

CHPden Metrobüs zammının iptali için dava
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2009 12:23

CHP, metrobüse yapılan zammın iptali için mahkemeye başvurdu.

Haberin Devamı

CHP, metrobüse yapılan zammın iptali için Yenibosna'daki Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. CHP Milletvekili Mehmet Sevigen'in de aralarında bulunduğu grup, saat 11.00 sıralarında mahkemeye geldi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni şikayet eden grup adına açıklamayı CHP İl Başkanı Gürsel Tekin yaptı. Tekin, "Yüzde 40'ın üzerinde bir zamla İstanbul halkı karşı karşıya. Seçim öncesi İstanbul belediyesinin borç batağında olduğunu ve bunun halka zam olarak döneceğini vurgulamıştık. Önce su zammı geldi, şimdi ise ulaşıma zam geldi. Umarım ki yargı gerekeni yapacaktır. Bunu önümüzdeki günlerde eylemlerimize de taşıyacağız. Önümüzde büyük bir doğalgaz zammı da beklenmektedir. Türkiye'de yargı işliyorsa zammın geri alınacağına inanıyorum" dedi.

 

Haberin Devamı

Sevigen ise yaptığı açıklamada, "16 yıldır İstanbul'u bu zihniyet yönetiyor, tam bir borç batağı içindeler. Seçim öncesi topluma bunu anlatamadık" diye konuştu. Sevigen, "İşsizliğin içinde, belediye bütün işini bırakmış, metrobüse zam yapıyor. Önceden eylemler yapılırdı şimdi halk sessiz kalıyor. Köprü zammını, otoyol zammını durdurmuştuk, bunu da durduracağımıza inanıyorum. Toplumun da ses çıkartması gerekir. Hem seçiyoruz hem boyun eğiyoruz" şeklinde konuştu.

 

CHP'liler, basın açıklamasının ardından zammın iptalini içeren dilekçe mahkemeye sundu.

 

TÜKETİCİLER BİRLİĞİ'DE İPTAL İSTEDİ

 

Bu arada CHP'den önce Tüketiciler Birliği üyeleri de aynı gerekçe ile mahkeme önünde toplandı. Zamma tepki gösteren grup adına basın açıklamasını birlik başkanı Nazım Kaya yaptı. Kaya, "Tüketicinin mecburiyetinin kötüye kullanılarak yapılan yüksek zammın iptali için dava açtık" dedi. Grup, basın açıklamasının ardından mahkemeye girerek zammın iptali için başvuruda bulundu.

 

Haberin Devamı

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!