CHP'den 'demiryolu istiyoruz' kampanyası

Güncelleme Tarihi:

CHPden demiryolu istiyoruz kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2000 00:00

Uzun bayram tatili ve kötü hava koşulları ile yeniden Türkiye'nin gündemine oturan trafik kazaları, CHP'yi harekete geçirdi. CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Demirel, trafik kazalarına karşı "Türkiye'ye demiryolu istiyoruz" kampanyası başlattı.

Demirel, partisinin Internet Sitesi'nde yaptığı değerlendirmede, Trafik kazalarında her yıl bir ilçe nüfusu kadar insanın öldüğünü, bir ilçe nüfusu kadar insanın da sakat kaldığını vurguladı.

Demirel, 3.5 yıldır sürdürdüğü imza kampanyası süresince 64 bin kilometre yol katettiğini ve her gittiği yerden büyük destek gördüğünü belirterek, Demiryollarının günümüzde çağdaş, ekonomik ve güvenilir bir ulaşım aracı olduğuna işaret etti. Türkiye'nin artık demiryolunu geri istediğini vurgulayan Demirel, demiryollarının güvenlik, çevre kirliliği, arazi kullanımı, enerji tüketimi, alt yapı maliyetleri ve gürültü açısından kara yollarından daha yararlı olduğunu ifade etti.

Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye'de deniz yollarından yararlanılmamasının da büyük bir eksiklik olduğuna işaret eden Demirel, "Oysa en ucuz ve en ekonomik ulaştırma sistemidir. Dışa çok az bağımlı, kaza riski de çok azdır" diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!