CHP'den Bakan Gül'e 'bilboard' tepkisi

Güncelleme Tarihi:

CHPden Bakan Güle bilboard tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2007 14:01

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin toplam 2 bin 300 bilboard’u yenileme projesini Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün babasının şirketi Asteksan’a verdiği iddiaları CHP milletvekillerinin tepkisine yol açtı.

Haberin Devamı

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, yaptığı açıklamada, iddiaları “inanılır gibi değil ama inanmak gerekiyor, bugüne kadar ortaya çıkan yolsuzluları düşününce” şeklinde karşıladı. AKP iktidarının temel fonksiyonunun haksız kazancı, yolsuzluğu kurumsal hale getirmek olduğunu savunan Kart, “Seçim çalışmalarında da bunu çokça görüyoruz. İhlalleri seçim yasakları ile sınırlamamak gerekiyor. Bu son örnek aslında bu iktidarın gerçek kimliğini ortaya koyuyor. Çok düşündürücü bir olay“ dedi. Gül’ün babasının Kayseri’de emeği ile geçinen bir insan olduğunu, Dışişleri Bakanı Gül’ü böyle bir şirkete ortak yapan zihniyeti sorgulamak gerektiğini belirten Kart, “İşte bu organizasyon, bu zihniyet AKP’nin gerçek kimliğidir. AKP kamu kaynaklarını, belediye kaynaklarını pervasızca kullanan, bu kaynakları yandaşlarına aktaran zihniyetin adıdır. Yukarıda Ofer-Tüpraş, altında Ali Dibo, son olay da yeni bir soygun türü. AKP yeni bir soygun türü yaratıyor” diye konuştu.

“DEVLET İMKANLARI HİÇ BU KADAR VAHŞİCE KULLANILMAMIŞTI”

Haberin Devamı

Meclis Başkanvekili ve CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş ise iddialarla ilgili olarak “ihale yapıldı mı, şeffaf mıydı, Dışişleri bakanının rolü ne oldu, bütün bunların açıklanması, açıklığa kavuşturulması gerekir. İddialar çok vahim” dedi. AKP’nin yolsuzluğun adı haline gelen Ali Dibo düzenini seçim sürecinde de kurduğunu kaydeden Ateş, “Çok uzun süredir politikadayım, pek çok seçim gördüm ama devlet olanaklarının bu kadar vahşi, hoyratça kullanıldığı bir seçim yaşamadım” dedi.

“HİÇ ŞAŞIRMADIM”

CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen ise bilboardlar konusundaki iddiaları “AKP için çok normal” sözleriyle değerlendirdi. İddialara şaşırmadığını dile getiren Sevigen, “Ali Dibo AKP’yle girdi literatüre. Onun için şaşırmadım, asıl dürüst bir davranışı olursa AKP’nin şaşırırım. Gül, bunun hesabını meydanlarda versin” dedi. Sevigen, iddiaları mercek altına aldıklarını ve araştıracaklarını bildirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!