CHP'de Tüysüz'e ihraç istemi

Güncelleme Tarihi:

CHPde Tüysüze ihraç istemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2005 17:08

CHP Parti Meclisi, kurultayda Divan Başkanı Şinasi Öktem’i yumruklama girişiminde bulunan Şanlıurfa Milletvekili Turan Tüysüz’ün kesin ihraç istemiyle YDK’ya sevkedilmesine karar verdi.

Haberin Devamı

CHP PM, Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında Genel Merkez’de basına kapalı olarak toplandı. Toplantıda, kavgalı kurultayın ardından yeni MYK, Genel Sekreter ve Genel Saymanlık seçimleri de yapıldı.

Alınan bilgiye göre, toplantıda Mustafa Sarıgül’ün genel başkanlık adaylığını destekleyen, kurultayda Divan Başkanı, İstanbul İl Başkanı Şinasi Öktem’e yumruk atma girişiminde bulunan ve salona silahla girdiği belirtilen  Şanlıurfa Milletvekili Turan Tüysüz’ün, kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevkedilmesi kararlaştırıldı.

MYK ÜYELİKLERİNE SEÇİM YAPILDI

Toplantıda ayrıca, boş bulunan MYK üyelikleri için de seçim yapıldı. Buna göre, Kemal Derviş, Zeynep Damla Gürel, Bülent Tanla ve Ersin Arıoğlu’nun üyeliklerinin yerine İzmir Milletvekili Sedat Uzunbay, Sinop Milletvekili Engin Altay ve Ankara Milletvekilleri Yılmaz Ateş ile Zekeriya Akıncı getirildi.

Haberin Devamı

Önder Sav Genel Sekreterlik görevine yeniden seçilirken, Mahmut Yıldız da Genel Saymanlık görevine yeniden getirildi.

Eşref Erdem’in basın toplantısı yaparak PM’de çıkan kararları açıklaması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!