CHP'de tarihi günden tarihi notlar

Güncelleme Tarihi:

CHPde tarihi günden tarihi notlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2010 15:30

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın istifa kararı partide büyük üzüntü yaratırken partililer gözyaşlarına hakim olamadı.

CHP’de tarihi bir gün yaşanıyor. Deniz Baykal’ın istifası şok etkisi yarattı. İşte CHP’de yaşanan tarihi günden notlar:

- CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) sabah saat 11.00’de toplanacağı açıklanmıştı. Sabah saatlerinden itibaren CHP Genel Merkezi’nin önünde adeta bir basın ordusu Baykal’ın binaya girişini bekledi ancak Baykal, saat 12.00’ye kadar gelmedi ve toplantı başlamadı. Saat 12.00’de ise saat 13.30’da Baykal’ın bir açıklama yapacağı duyuruldu. Bu açıklamanın istifa mı yoksa "yola devam" yönünde mi olacağı büyük merak yarattı.

- Baykal, saat 12.10’da parti genel merkezine geldi ve parti yöneticileriyle bir araya geldi.

- Gazetecilerin karşısına çıkmasından hemen önce ise Baykal’ın istifa kararı aldığı yönünde kulis haberleri dolaşmaya başladı.

- CHP Genel Merkezi’ndeki basın toplantısı salonu tarihinin en kalabalık günlerinden birini yaşadı. Baykal’ın açıklamasını yerli gazete, televizyon ve ajans muhabirlerinin yanısıra yabancı ajans muhabirleri de izledi. Baykal’ın konuşmasını parti yöneticileri basın toplantısı salonunda izlemek isteyince salonda izdiham yaşandı.

- Baykal’ın açıklamasından önce salona gelen parti yöneticilerinin oldukça moralsiz oldukları görüldü. Baykal, tarihi konuşmasında “CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa ediyorum” dediği anda eski CHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım “Yapma” diyerek gözyaşlarına boğuldu. Baykal’ın istifa ettiğini açıklamasının ardından da birçok partilinin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!