CHP'de aday belirlenme çalışmaları sürüyor

Güncelleme Tarihi:

CHPde aday belirlenme çalışmaları sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2007 15:41

CHP’de milletvekili adaylarının belirlenmesine ilişkin çalışmalarda kritik iki güne girildi. Milletvekilleri aday adayları, genel merkezde son kez kulis çalışmaları yaparken, CHP lideri Baykal, Genel Sekreter Önder Sav ve Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem’le birlikte Genel Merkez dışında aday belirleme konusunda çalışmalarını yürütüyor. Baykal’ın, yeni yüzlere yer vereceğini belirtip, halkın değişim istediğini söylemesi ise yeniden aday olan milletvekilleri arasında da endişe yarattı.

Haberin Devamı

CHP’de milletvekilli adaylarının belirlenmesine yönelik çalışmalar sürüyor. Yüksek Seçim Kurulu’na 4 Haziran’da bildirilecek isimler Pazar günü toplanacak Parti Meclisi (PM) toplantısında oylanacak. PM toplantısı öncesinde Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı yapılması da bekleniyor.

Milletvekilleri aday adayları CHP Genel Merkezi’nde son kulislerini yaparken, genel merkezin önceki günlere nazaran daha sakin olduğu gözlendi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Genel Sekreter Önder Sav ve Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem’le beraber, çalışmalarını genel merkez dışında yürütüyor. CHP Genel Merkezi, yarından itibaren ise ziyaretçilere kapatılacak. Baykal, Sav ve Erdem iki gün boyunca liste çalışmalarına yoğunlaşacak.

VEKİLLER TEDİRGİN

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, “Taban istiyor, değişim şart” sözleri ise yeniden aday olan milletvekillerini tedirgin etti. Baykal’ın, “şimdi küsme ve kırılma zamanı” değil yönündeki açıklamaları ise, mevcut vekillerden yüzde 60’a yakının yerlerinin garanti olmadığı şeklinde yorumlandı. Baykal’ın, aday olan çok yakın arkadaşlarına “özveride” bulunmaları ve aday gösterilmemeleri durumunda kırılmamalarını istemesine rağmen, listeye giremeyen bazı vekillerin parti içinde sıkıntı yaratabileceği ifade ediliyor.

Ankara, İstanbul ve İzmir’e doğrudan müdahale edeceği belirtilen Baykal’ın, bu bölgelerde, partinin ağır toplarının yanı sıra, yeni yüzlere de yer vereceği kaydediliyor. CHP Grup Başkanvekilleri ve bazı üst düzey parti yöneticilerinin de yerlerinin garanti edilmediği bildiriliyor. CHP, 3 Haziran günü saat 20.00’da Parti Meclisi’ni toplayarak listeleri PM üyelerinin oyuna sunacak. PM öncesi, MYK’nın da toplanması bekleniyor.

“ŞİMDİ CHP ZAMANI”

Seçim kampanyasını yürütmek üzere Saatchi-Saatchi Ajansı ile anlaşan CHP’de ise seçime yönelik alan çalışmaları da sürüyor.

Seçim kampanyasına ilişkin çalışmalar sürerken, miting alanlarını Türk Halk Müziği Sanatçısı Sadık Gürbüz’ün bestelediği “Şimdi CHP zamanı” isimli şarkısı şenlendirecek. Miting alanlarında, Cumhuriyet Mitinglerinde kullanılan, 10. Yıl Marşı ve sanatçı Edip Akbayram’ın seslendirdiği “Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar” şarkıları da kullanılması bekleniyor.

Öte yandan, kaç ilde miting yapılacağı ise henüz belirlenmedi. Bu konunun, milletvekili aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na bildirildikten sonra netleşeceği kaydedildi. CHP lideri Baykal’ın, Türkiye’nin büyük bir bölümünde miting düzenlenmesi fikrinde olduğu belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!