CHP’ye sağdan iki sürpriz isim

Güncelleme Tarihi:

CHP’ye sağdan iki sürpriz isim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2007 23:23

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın partisini merkez sağa açma projesi kapsamında bugün İlhan Kesici ve İsmail Amasyalı’nın CHP’ye katılıyor.

Haberin Devamı

BAYKAL-KESİCİ BASIN TOPLANTISINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Türk siyasetinde Demirel ailesinin damadı olarak tanınan DPT eski Müsteşarı İlhan Kesici, Baykal’ın davetini kabul ederek, milletvekili adaylığı için CHP’ye katıldı. 1994 yerel seçimlerinde Refah Partisi adayı Tayyip Erdoğan’a karşı Anavatan Partisi’nin adayı olarak seçimlere giren ve çok az farkla seçimi kaybeden Kesici’nin İstanbul 1’nci bölgeden aday olacağı kaydedildi.

CEMAATÇİ AMASYALI DA CHP'DE

Kamuoyunda, “Süleymancılar” olarak bilinen İslami cemaatin önde gelen ismi olarak tanınan, eski DYP milletvekili İsmail Amasyalı da CHP'ye katılıyor.

Amasyalı, daha önce yaptığı açıklamalarda, Kocaeli ya da Antalya’dan aday olabileceğini, Baykal ile görüşmesinin

/images/100/0x0/55ea6f6ff018fbb8f87fbdcc
ardından aday olacağı ilin netleşeceğini söyledi. 1999’dan beri Türkiye siyasetini doğru tespit etmeye çalıştığını anlatan Amasyalı, ilk seçimde CHP’nin koalisyon ortağı olacağı öngörüsünde bulunduğunu ve bu tespitinin doğrulandığını belirterek, “Ben de halkın temayülü olan CHP’de siyaset yapmaya karar verdim. Davet sayın Baykal’dan, seçim kararı alınmadan önce geldi, ben de kabul ettim” dedi.

Haberin Devamı

DEMİREL “SAĞDA VERECEĞİM ADRES YOK” DEDİ

CHP’den adaylığı konusunda karar vermeden önce eski cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile görüştüğünü ve onay aldığını ifade eden Amasyalı, “Sayın Demirel’e ‘Bu dönem siyaset yapmak istiyorum ama sağdan teklif almadım. Girme derseniz siyaset yapmayacağım’ dedi. Kendisi bana ‘Derhal gir. Girme desem bana adres soracaksın, sana sağda vereceğim adres yok’ dedi” şeklinde konuştu.
Amasyalı, önümüzdeki günlerde Anavatan, DYP ve MHP’den CHP’ye sürpriz katılımların olacağını da kaydetti.

CEMAATLER AKP’Yİ DESTEKLEMEYECEK

Cemaatlerin bu seçimlerde AKP’ye destek vermeyeceğini savunan Amasyalı, şunları kaydetti:

“Cemaatler siyasi kuruluş ya da tarikat değil. Ülke ihtiyaçları için meydana gelmiş, akil, zengin insanlardan oluşan kitle. Cemaatler mevcut sistem içinde hayatını sürdürmeye çalışır. Devletle, sistemle ihtilaf içinde olanların yanında yer almazlar. 2002 seçimlerinde halk, yeni parti altında oyunu kullanmak istedi, radikal mi değil mi bakmadı. AKP’ye verdi. Ancak AKP radikal bir parti, merkez partisi değil. Cemaatler ordu, anayasal kuruluşlar ile ihtilafa girmek istemezler. Cemaatlerin oyunun hangi partiye yöneleceğini anlamak için adayların belirlenmesini beklemek lazım. Cemaatler adaylara göre hareket edecekler. Cemaatler işaretlerini seçim gecesinden önce vermezler. İşaretleri seçim gecesi verirler. Teknolojiyi kullanırlar, hangi partinin iktidara geleceğini birkaç gün önceden tespit ederler.”

Haberin Devamı

SERTER BAŞVURDU

CHP’de milletvekilliği aday adaylığı başvuruları dün akşam 2 bine ulaştı. Bu başvuruların 210’unun kadın olduğu belirtildi. Kadın aday adaylar arasında Prof. Nur Serter de bulunurken, diğer isim Prof. Necla Arat ise henüz resmi başvuru yapmadı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Başkanı Derviş Günday da CHP’ye adaylık başvurusu yaptı. Başvuruda bulunan isimler arasında, Sultanahmet Camii eski İmamı Osman Nuri Bedir, İstanbul eski Valisi Erol Çakır, Hazine eski Müsteşarı Faik Öztrak ve eski hakem Cem Papila yer aldı.

CHP’nin 26 Haziran’da düzenleyeceği Mersin Mitingi’nde tüm bir seçim sürecinde kullanmayı planladığı sloganları kamuoyuyla paylaşacak. "Halkın partisi, halktan birisi", "Görev verdiniz birleştik, sıra sizde" ve "Çünkü solda yürek var" sloganları kullanılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!