CHP’ye oy ver görürsün

Güncelleme Tarihi:

CHP’ye oy ver görürsün
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2010 00:00

Başbakan Erdoğan’ın “Yoksulluğu nasıl bitireceksiniz” sorusunu CHP lideri Kılıçdaroğlu Amasya’da “CHP’ye oy ver görürsün” diyerek yanıtladı. Kılıçdaroğlu “Bizim boğazımızdan bugüne kadar haram lokma inmedi. Bundan sonra da inmeyecektir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yoksulluğu bitireceğiz” sözlerine cevaben “Bunu nasıl yapacaksınız, söyleyin” diye soran Başbakan Tayyip Erdoğan’ı, “CHP’ye oy ver görürsün” diye yanıtladı. Dün Amasya ve ilçelerinde 5 miting düzenleyen Kılıçdaroğlu, ısrar üzerine Kadiri- Rıfai tarikatının önemli isimlerinden İsmail Hakkı Gül’ün (Garip Hafız) mezarının da bulunduğu Gümüş Köyü’ndeki Haliliye Medrese Camisi’ni ziyaret etti.
Kılıçdaroğlu, Amasya kent merkezinde konakladığı otelde sabah kahvaltı sonrası kentteki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldikten sonra halka hitap etti. Kılıçdaroğlu, yapacaklarını söylediği zaman kendisine “Bunları nasıl yapacaksın?” diye sorduklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Biz halkın çıkarlarını korumak için siyasete girdik. Bizim anlayışımızda siyasetten zenginleşmek yok. Halk zenginleştiği zaman biz ancak o zaman zenginleşiriz. Siyasete girdik yedi göbeğimizi araştırıyorlar. Yedi değil yetmiş yedi göbeğimizi araştırmazlarsa namertler. Bizim boğazımızdan bugüne kadar haram lokma inmedi. Bundan sonra da inmeyecektir. Kurtuluş Savaşı’nda Atatürk ve arkadaşlarının imzaladığı Amasya Tamimi var. Orada ne diyor; ‘Milletin makus talihini milletin azim ve kararlılığı yenecektir’ diyor. Onun için bizim ilk sözümüz halk oldu, son sözümüz de halk olacaktır. ‘Mustafa Kemaller tükenmez’ diyorsunuz, unutmayın her biriniz Mustafa Kemal’siniz. Recep Bey çiftçileri sevmiyor. ‘ananı da al git’ diyor. Seçim geliyor ananızı, babanızı, komşunuzu, halanızı, dayınızı kim varsa alın gelin.”

Mustafa Dede’ye çay parası ödetmedi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Amasya’nın Gümüş Köyü’nde Mustafa Kaçmaz’a (99) çay ısmarladı. Cüzdanından para çıkarıp, hesabı ödemek isteyen Kaçmaz’ı engelleyen Kılıçdaroğlu, köy sakinlerinin verdiği gülleri de Kaçmaz’la paylaştı. Sarıköy Mevkii’ne gelen Kılıçdaroğlu yılın ilk hasadını yaptı. Arpa tarlasında biçerdöver kullandı.

Al özgürlüğünü başına çal

Kemal Kılıçdaroğlu, Gümüş-hacıköy’de ise şöyle konuştu: “Çıkıp size ‘Tütün ekmeyeceksiniz’ diyor. TEKEL işçilerini havuzlara itiyor. Yüzlerine biber gazı sıkıyor. Oysa iktidara “Özgürlük” diyerek geldiler. Olmaz olsun böyle özgürlük. Al böyle özgürlüğü başına çal Recep Bey. Hz. Süleyman mührü haktan yana kullandı. Siz de bu yönde kullanacağınıza söz veriyor musunuz? (Söz sesleri) Sizin bu sözünüz Ankara’ya gidecek ve Recep Bey’in ezberi bir kez daha bozulacak.”

Hesabını sormaya geldik

KılıçdaroĞlu, Merzifon’da Atatürk Anıtı önünde halka seslendi. Milletin derdine derman olmaya geldiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Onlar millete din edebiyatı yaptılar. Sonra baktık ki, mal mülk sahibi olmuşlar. Bunun hesabını sormaya geldik. Başbakan Tevrat’tan bahsetti; biz de diğer emirleri hatırlattık. ‘Çalmayacaksın’ demek ne zaman avukatlık oldu” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!