CHP, toplantıya katılmayacak

Güncelleme Tarihi:

CHP, toplantıya katılmayacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, TBMM'nin olağanüstü toplantısına katılmayacaklarını tekrarlayarak, ‘‘Bu konuda tavrımız net. Cumartesi günü Meclis'e gitmeyeceğiz’’ dedi.

Baykal, Genel Başkan Yardımcısı Onur Kumbaracıbaşı'nın küskünleri savunan, Başbakan Bülent Ecevit'i eleştiren açıklamalarının ardından, gazetecilerin sorularına muhatap oldu.

TAVRIMIZ AÇIK VE NET

Baykal, partisinin tavrının, bu tür girişimlerin başladığı andan itibaren net ve açık olduğunu, seçimlerin ertelenmesine karşı olduklarını belirtti.

CHP Lideri Deniz Baykal, şunları söyledi:

‘‘Cumartesi günü TBMM'de yapılacak o toplantıya katılmayacağız. Bunun için grup kararına da gerek yok. Milletvekillerinin çoğu seçim bölgesinde. Böyle bir dönemde zaten Meclis grupları da parçalanmış halde. Biz, Genel Merkez olarak tüm arkadaşlarımıza o toplantıya katılmama telkininde bulunacağız.’’

CHP'li Kumbaracıbaşı ise düzenlediği basın toplantısında, Ecevit'in, olağanüstü toplantı çağrısına ilişkin ‘‘Sivil darbe’’ nitelemesini eleştirdi ve ‘‘Başbakan'ın 60 milletvekili ile hükümette oturması sivil darbe değil midir?’’ dedi.

SUÇLAMAK MÜMKÜN

Onur Kumbaracıbaşı, küskünleri çeşitli biçimlerde suçlamanın mümkün olduğunu belirterek, şöyle dedi:

‘‘Örneğin bu arkadaşlara, ‘siz milletvekili aday listelerini belli kişilerin inisiyatifi ile aday göstermesine tepki gösteriyorsunuz ama listelerde iyi bir yere getirilseydiniz, tepki göstermezdiniz' denilebilir. Bu arkadaşları suçlarken milletvekili olduklarını unutmamak gerekir. Yasalar çerçevesinde görevlerini yapabilirler.’’

SEÇİM ERTELENMESİN

Kumbaracıbaşı, Meclis’in toplanıp toplanmayacağının henüz belli olmadığını, bugünden birşey söylemenin mümkün olmadığını belirterek, partisinin seçimlerin ertelenmesini istemediğini vurguladı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!