CHP Sırma Su'ya ruhsat kararını yargıya taşıyor

Güncelleme Tarihi:

CHP Sırma Suya ruhsat kararını yargıya taşıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2008 17:34

CHP Sakarya İl Başkanı Vahit Serbes, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli’nin amcasının oğlu Davut Dişli’ye ait Sapanca'da dere yatağına yapılan Sırma Su Fabrikası’na ruhsat verilmesini yargıya taşıyor. Serbes, kararının iptali ve kararda imzası bulunanlar hakkında dava açacaklarını söyledi.

CHP İl Başkanı Vahit Serbes AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin Sırma Su Fabrikası’nın eski ortağı olduğunu öne sürerek önümüzdeki günlerde konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi. Serbes, şunları söyledi:
“Büyükşehir ile ilgili getirilen konuları tartışırken Şaban Dişli'nin amcasının oğlu ve kendisinin de eskiden ortak olduğu Sırma su konusu Sakarya’da yaşayanları rahatsız ediyordu. Bununla birlikte Sırma Su Fabrikası’nda yeni yapılan binalarla ilgili büyük problemler vardı. Sapanca’da faaliyet gösteren su fabrikası dere yatağına yapılmıştır. Dere yatağına inşaat yapmak yasak.
İmar planına aykırı ve devlet arazisine yapılmıştır. Hatta bu su fabrikasının düzeltilmesi sırasında heyelan meydana geldi. Ve bu heyelan için doğal afet diye rapor hazırlandı. Bu doğal afet değildir. Tamamen bu fabrikanın yapılanması sırasında meydana gelmiştir. Ne oldu? Belediye meclisi toplandı. Oy birliği ile imar düzenlemesi yaparak burayı yasallaştırma yoluna gitti. Bununla ilgili kararı elimize geçirdikten sonra bu karara imza atan herkes hakkında yasal takip yapacağız. Belediye Meclisi Başkanı, Belediye Başkanı bu konuda sorumludur.
Yasalara uygun olmayan bir konumu yasallaştırmıştır. Bunların arkasında Sayın Şaban Dişli vardır. AKP'lerin içindeki vicdan sahibi kişiler de bu karara katılmamışlardır.”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’nin amcasının oğlu Davut Dişli'ye ait Sapanca'daki Su fabrikası’na imar izini veren 60 kişilik Sakarya Büyükşehir Belediye meclisi toplantısına Dişli'nin amcasının oğlu olan Adapazarı Belediye Başkanı Sülayman Dişli aylar sonra ilk kez katılırken, aralarında AKP'Lİ bir çok belediye başkanlarının da bulunduğu 28 üye mazeret bildirerek katılmadı.

Toplantıya Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, AKP'li Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Serdivan Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Küçücek Belediye Başkanı Yaşar Akgün ile Sapanca Kırkpınar Beldesi’nin DP’li Belediye Başkanı Niyazi Bağdat katılmamışlardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!