CHP, Şemdinli olaylarına karışan askerlere verilen başarı belgelerini sordu

Güncelleme Tarihi:

CHP, Şemdinli olaylarına karışan askerlere verilen başarı belgelerini sordu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2006 11:47

CHP Hakkari Milletvekili Esat Canan, tutuklu yargılanan 2 astsubaya başarı belgesi verilmesinin nedenleri arasında, Şemdinli'de yaşanan olayların olup olmadığını sordu.

CHP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergede, Şemdinli'deki Umut Kitabevi'nin bombalanmasıyla başlayan olaylarla ilgili olarak yargılanan 2 astsubayın sicil dosyalarına, olaylardan 13 gün sonra başarı belgesinin eklendiğini belirtti.

Başarı belgesinin olaylardan sonra verilmesinin gerekçelerini soran Canan, söz konusu astsubayların hangi tarihlerde yaptıkları kamu görevleri nedeniyle başarı belgesine layık bulunduklarının açıklanmasını istedi. Canan, önergesinde şu sorulara yer verdi:

“Başarı belgeleri olayların gerçekleşmesinden 13 gün sonra verildiğine göre, başarı belgelerinin verilmesinin nedenleri arasında Şemdinli'de yaşanan olaylar var mıdır? Başarı belgeleri Şemdinli olaylarından önce yürüttükleri kamu görevlerine ilişkin verildi ise başarı belgelerinin geciktirilerek, olaydan sonra verilmesinin gerekçeleri nedir?
Yargıya intikal eden olayda, zanlı 2 astsubayın soruşturma aşamasında ödüllendirilmelerini, hem yargılama süreci hem de kamuoyunun hassasiyetleri açısından doğru buluyor musunuz?”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!