CHP polis açığı olup olmadığını Meclis'e sordu

Güncelleme Tarihi:

CHP polis açığı olup olmadığını Meclise sordu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2006 12:09

CHP Gaziantep Milletvekili Mustafa Yılmaz, Türkiye'de polis açığı olup olmadığını sordu.

Haberin Devamı

Yılmaz, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde, emniyet teşkilatında görev yapanların sayısı ile görevlilerin ne kadarının polis, ne kadarının yönetici olduğunu öğrenmek istedi.

Hizmetin gerektiği gibi verilebilmesi bakımından emniyet personeli açığı olup olmadığı sorusunu yönelten Yılmaz, “Bu açık, ülke geneli ile İstanbul, Ankara ve İzmir için ne kadardır?” sorusunu yöneltti. Mevcut personelin eğitim düzeyini de soran CHP'li Yılmaz, önergesinde şu sorulara yer verdi:

“Son on yılda görev sırasında terör nedeniyle şehit olan ve yaralanan emniyet mensubu sayısı kaçtır? Son on yılda görev sırasında asayiş olayları nedeniyle şehit olan ve yaralanan emniyet mensubu sayısı kaçtır? Son on yılda intihar eden ve intihar girişiminde bulunan emniyet teşkilatı mensubu sayısı yıllara göre ne kadardır?
Psikolojik tedavi gören ve görmekte olan polis teşkilatı personelinin sayısı ne kadardır? Polislerin nöbet uygulamasının daha uygun koşullara kavuşturulması için Bakanlığınızca bir çalışma yapılmakta mıdır?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!