CHP’nin kadın kurultayında laiklik yemini

Güncelleme Tarihi:

CHP’nin kadın kurultayında laiklik yemini
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

CHP'nin Denizli'deki 2'nci Kadın Kurultayı'nda laiklik yemini edildi. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Onuncu Yıl Marşı'nın okunmasından sonra kurultaya katılan kadınlar, ‘Türkiye laiktir, laik kalacak’ sloganını haykırdı. Bir partili kadın protesto amacıyla türbanı yere attı ve coşkuyla alkışlandı. Spor Salonu'nda yapılan kurultaya Genel Sekreter Adnan Keskin, milletvekilleri Hilmi Develi, Sabri Ergül, Birgen Keleş, Grup Başkanvekili Oya Araslı, Adana, Kütahya, Uşak, İzmir, Antalya, Burdur, Isparta, Manisa, Muğla, Denizli ve Afyon il kadın komisyonlarının temsilcileriye, 3 bine yakın partili katıldı.

Kadınlar partili sanatçı Meliha Özdemir'in şarkılarıyla coşup, halay çekti. Yöresel kıyafetli kadınlar, dokudukları halılar, tarladan topladıkları pamuk, tütün ve beşikteki bebeklerle yaşamlarını sembolize etti. Adnan Keskin, konuşmasında kamu kaynaklarını hortumlayanların ellerini kollarını sallayarak dolaştığını savundu ve Çiller'e çattı. Keskin, ‘‘Kendini hukukun üstünde gören, çetecileri vatan kahramanı ilan eden, kadının onur, gurur ve haysiyetini küçük düşüren bir partinin genel başkanı kadına söz hakkı verildiği sürece, kadınlarımız varlıklarını ispatlayamazlar’’ dedi.

Keskin, DSP'yi de eleştirdi, ‘‘İktidarlarının dokuzuncu ayında kadının kafasını peçe altına alıp kafesleyen, kadını tutsak etmeye çalışan Fetullah Gülen'in arkasına sığınıp sosyal demokratlık taslıyorlar’’ diye konuştu. Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Okuducu da kadının emeğinin sömürüldüğüne dikkat çekerek, ‘‘Türkiye kuşatılıyor. Siyasetçilerin elleriyle parsel parsel satılıyor. Çoban ateşlerini Ege'den yakmanın zamanı geldi. CHP olarak bir ilki gerçekleştirdik. İkinci kurultayımızı kadının sorunlarını en geri kalmış bölgeden en kalkınmış bölgeye, Ege'ye taşıdık. Egeli kadın Doğu'ya borçlu. Bu borcunu ödemek zorunda.’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!