CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Gürün kimdir? İşte hayatına ilişkin bilgiler

Güncelleme Tarihi:

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Gürün kimdir İşte hayatına ilişkin bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2019 15:49

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri Büyükşehir Belediye Başkan adayları belli oldu, CHP, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Osman Gürün'ü gösterdi. Seçmenler Osman Gürün'ün hayatına ilişkin bilgileri internet üzerinden araştırıyor. Peki, CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Gürün kimdir?

Haberin Devamı

1948 yılında Muğla’da dünyaya geldi. İlkokulu Muğla Atatürk İlkokulu’nda okudu. Ortaokulu İzmir Buca Ortaokulu'nda, liseyi İzmir Atatürk Lisesi’nde okudu. 1972 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı fakültede uzmanlık eğitimi almaya başladı ve 1976 yılında Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olarak mezun oldu. 1977 yılında meslektaşı Gülsün Gürün ile nikah masasına oturudu. 1978 yılında oğlu Sahi Gürün, 1980 yılında da kızı Şebnem Gürün dünyaya geldi.

1979 yılına kadar Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi Anabilim Dalı’nda Baş Asistan olarak görevde bulundu. 1979-1996 yılları arasında Muğla SSK Hastanesi’nde çalıştı. 1996 yılında Muğla SSK Hastanesi’nden ayrılarak Muğla Özel Yücelen Hastanesi’nde çalıştı. 1997 yılında emekli oldu.

1997 yılında emekli olduktan hemen sonra CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Muğla Merkez İlçe Başkanlığı’na başvurarak parti üyesi oldu. 1998 yılında yapılan delege seçimlerinde Muğla Merkez İlçe Orhaniye Mahallesi’nden delege seçildi. 1999 yılında yapılan yerel seçimlerde %37’lik bir oy oranıyla Cumhuriyet Halk Partisi’nden Muğla Belediye Başkanı seçildi.

2004 yılında yapılan yerel seçimlerde %42’lik bir oy oranıyla CHP’den ikinci kez Muğla Belediye Başkanı seçildi. 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde %46’lik bir oy oranıyla CHP’den üçüncü kez Muğla Belediye Başkanı seçildi. 2014 yerel seçimlerinde %49,1’lik oranla Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Üç dönem Muğla Tabipler Odası Şube Başkanlığı, Muğla Belediyeler Birliği Başkanlığı, Ege Belediyeler Birliği Üyeliği, Türkiye Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği, Ege Ekonomisini Geliştirme Vakfı EGEV İcra Kurulu Üyeliği, Tarihi Kentler Birliği Kurucu ve Encümen Üyeliği Muğlaspor Kulüp Başkanlığı görevini de üstlendi.

Muğla Karabağlar Yaylası Güzelleştirme Derneği’nin kuruluşunu gerçekleştirdi ve halen bu derneğin başkanlığını yürütmektedir.

BAKMADAN GEÇME!