CHP Maksut Serim'in peşini bırakmıyor

Güncelleme Tarihi:

CHP Maksut Serimin peşini bırakmıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2007 11:43

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakanlık’ta örtülü ödenek görevini sürdürdüğü iddia edilen Maksut Serim’in, Başbakanlık bünyesinde hangi sıfatla çalıştığını bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşırken, hakkında ciddi ve somut iddialar bulunan Serim’in, üst düzeyde saygınlık ve güven gerektiren önemli bir göreve getirilmesinin gerekçesini sordu.

Haberin Devamı

Atilla Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Başbakanlık nezninde örtülü ödenek görevini sürdürdüğü bilinen Maksut Serim ile ilgili iddialar hakkında, 2003 yılıhda verdiği önerge ile 1 Kasım 2006 tarihinde TBMM Genel Kurulunda yönelttiği sorulara, bugüne kadar tatminkar bir yanıt alamadığını kaydetti. Kart, Başbakan Erdoğan’dan şu sorulara yanıt vermesini istedi:

“-Sayın Başbakan’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdürdüğü dönemde, belediye hesapları ve gelirlerinin, Vakıfbank İstanbul Valide Sultan Şubesi’ne yatırıldığı doğru mudur? Maksut Serim hangi tarihlerde bu şubede müdür veya başka bir sıfatla görev yapmıştır?

-Maksut Serim, Başbakanlık bünyesinde hangi görevi yapmaktadır? Hangi tarihte görevlendirilmiştir? Görevlendirme, hangi yasal dayanakla yapılmıştır? Maksut Serim’in, Başbakanlık örtülü ödenek yönetimindeki görev ve konumu nedir?

-Maksut Serim, Başbakanlık bünyesinde hangi sıfatla çalışmaktadır? Sözleşme ve kadro durumu nedir? Hakkında ciddi ve somut iddialar bulunan bir kişinin, üst düzeyde saygınlık ve güven gerektiren böylesine önemli bir göreve getirilmesinin gerekçesi nedir? Sayın Başbakan, kıdem ve liyakatının yetersiz olduğu açık olan ve hakkında yüz kızartıcı nitelikte yargılama dosyaları bulunan bir kişiyi, hangi haklı ve özel gerekçeyle Başbakanlık örtülü ödeneğinin yönetiminde görevlendirmiştir?”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!