CHP’li Tekin’den ‘Dersim krizi’ açıklaması

Güncelleme Tarihi:

CHP’li Tekin’den ‘Dersim krizi’ açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2011 11:47

Gürsel Tekin CHP’deki Dersim tartışmalarının kapalı grup toplantısında değerlendirileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP  Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün açıklamalarına ilişkin olarak, “Sayın  genel başkanımızın derin hoşgörüsünü hiç kimse suistimal etmeye kalkışmasın”  dedi.

THK Üniversitesini ziyaret ederek THK Genel Başkanı Osman Yıldırım ile  bir süre görüşen Tekin, kampüs gezisi öncesinde ise gazetecilerin sorularını  yanıtladı.

Bir gazetecinin, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün açıklamalarını  hatırlatarak, “Savunması alınacak ancak kendisi görüşünün arkasında olduğunu  söyledi. Nasıl değerlendiriyorsunuz?” yönündeki soru üzerine Tekin, şunları  söyledi:

“Sayın genel başkanımızın derin hoşgörüsünü hiç kimse suistimal etmeye  kalkışmasın. Her siyasi partide olduğu gibi CHP'de de farklı düşünceler olabilir,  bu aile içi bir sorundur. Aile içi sorunların kamuoyu önünde tartışılmasını çok  doğru bulmuyorum. İlk kez bir siyasi parti kendi içinde her türlü demokratik  mekanizmayı oluşturmuş, kapalı grup toplantısında kimler ne söyleyecekse  söyleyecek ama basının karşısında parti içi sorunları tartışmayı kabul edecek  durumda değilim. Sayın genel başkanımızın da bu doğrultuda olduğunu biliyorum, o  açıdan bizim iç sorunlarımızı kamuoyu önünde tartışmak ne bize yakışır, ne de  milletvekili arkadaşlarımıza yakışır.”

Tekin, dün bir grup CHP'li milletvekilinin bu konuda açıklama yapmasının  hatırlatılması üzerine de “Bu ben dahil herkes için geçerlidir” yanıtını  verdi.

Tekin, dış politikaya yönelik değerlendirmelerde de bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, Suriye'ye verilen  elektriğin kesilebileceğini söylediğini anımsatan Tekin, “İran da bugün çağrı  yapmış, 'bizde doğalgazı keseriz' diye. Türkiye'nin çok ciddi sorunları var. Dış  politika, iç politika, Deniz Feneri sorunları var... Bunların hiç birisini  konuşmadan sanki CHP'de bir milletvekilinin kişisel düşüncesi Türkiye'nin  sorunuymuş gibi kamuoyunda tartışılmasını anlamış değilim. Biraz bunlarla  ilgilenelim, Türkiye'nin çok ciddi sorunları var...” diye konuştu.

Vicdani ret konusundaki görüşünün sorulması üzerine de Tekin, “O  uluslararası bir hukuk gereği. O da çok abartıldı, çok büyütüldü. Uluslararası  hukuka
Bedelli askerlikle ilgili çalışmaların hatırlatılması üzerine de Tekin,  şunları kaydetti:

 “Özellikle sayın Başbakan ve iktidar yetkilileri 'öyle şey olur mu  referanduma götüreceğiz, vatanı kim savunacak' demişlerdi. Şimdi görüyorum ki  sayın Başbakan CHP'nin bütün projelerini aşama aşama yerine getiriyor.  Emeklilerle ilgili intibak yasası, bedelli askerlik hayata geçiyor. Önümüzdeki  günlerde aile sigortası hayata geçecek... Demek ki CHP'nin projeleri çok doğru  projelermiş, günü birlik projeler değilmiş, sayın başbakanın uygulamalarından  dolayı da kendisine teşekkür ediyorum.”
   
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!