CHP kendine çekidüzen versin

Güncelleme Tarihi:

CHP kendine çekidüzen versin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2011 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, “Ciğeri yanıyorsa Kandil’e bayrak diksin” diyen MHP lideri Devlet Bahçeli’ye, “Bayrağı dikmişsin, terör mü bitecek?”, “Başbakan karnından konuşuyor” diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ise “CHP kendine çekidüzen versin. Gidişleri iyi değil” yanıtını verdi.

Güney Afrika’dan İstanbul’a dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, şunları söyledi:

Teminat isteyenleri biliyorum

(Kılıçdaroğlu’nun, “Başbakan belediyeleri açıklasın, karnından konuşuyor” gibi bir açıklaması oldu. CHP’li belediyelerin aleyhinizde dava açacağı haberleri var. Ne diyorsunuz?) Artık alıştık. Bir dava nasıl açılır, bunların hepsi bellidir. Kim hangi kuruluştan nasıl bir kredi almış, hangi vakıftan ne almış buna göre bunlar bellidir. Ana muhalefet partisinin genel başkanı da belediyelerini arasın. Siz nereden, ne aldınız, ne almadınız soruştursun. Bu o zaman ortaya çıkacaktır. Ben bir Başbakan olarak Hazine’den teminat isteyen CHP’li belediyeleri biliyorum. Bunların içerisinde belki AK Partili belediyeler de vardır. Diyorum ki bu kurum ve kuruluşlar, bu vakıflar aynı zamanda istikamet belirliyorlar. Bunu hangi müteahhit firmaya vereceksin, ondan sonra da bu işin muvazaa kısmı başlıyor. CHP bu konuda ne yapabiliyorsa onu yapsın. CHP yalnız kendisine çekidüzen versin. Gidişler iyi değil. Kimseye böyle dürüstlük noktasında fatura kesme gayreti içine girmesinler. Çünkü her taraflarından şu anda sıkıntı akıyor.

Bayrak dikmekle terör durmaz

(Bahçeli, “Ciğeri yanıyorsa Kandil’e bayrak diksin” diyor. Bu konuda neler diyeceksiniz?) İsterseniz ben bu soruya cevap vermeyeyim. Bu soruya zaten en güzel cevabı sınır ötesi operasyonu yapan güvenlik güçlerimiz, askerimiz en güzel şekilde verdi. Biz şu anda gereken ne varsa yapılması gereken, bunların hepsini yapıyoruz. Ben Sayın Bahçeli ile böyle bir sürecin içinde bu tür laf dalaşına girecek değilim. Eğer yapacak bir şey varsa bayrak dikmekle siz orada terörü durduramazsınız. Kandil senin ülkenin sınırları içinde değil. Bayrağı dikmişsin, terör mü bitecek? Böyle saçmalık olur mu? Bu soruları siz de sormayın, yazmayın. Oraya o bayrağı diktiğinde ne olacak? Terör mü duracak? Şu anda ülkemizin her yerinde bayrağımız var. Terör duruyor mu?

Pasın gereğini yaptım

(Güney Afrika’da dış politika konusunda verdiğiniz konferansta İsrail’in maslahatgüzarı da vardı. Size bir tepkisi de oldu aslında bir anlamda. Nasıl değerlendiriyorsunuz? Gerçi orada cevabını verdiniz ama) En güzel değerlendirmeyi zaten siz yaptınız. Ben üzerime düşeni yaptım. Sizlerin de bu işin değerlendirmesini en iyi şekilde yapmanız lazım. Bana güzel bir pas verdi. Ben de pasın gereğini yaptım. (İsrailli diplomatın oraya gelmesi şaşırtıcı değil mi?) Hayır orada büyükelçiler vardı. Davet edilen büyükelçiler vardı. İsrail büyükelçisi her halde Güney Afrika dışındaydı ki maslahatgüzar 2’nci adam olarak katılmış oldu.

Türkiye’yi kucaklıyoruz

(AK Parti’nin seçmen profili konusundaki araştırma basında yer aldı. Her kesimden vatandaş AK Parti’ye oy vermiş. Bu konuda neler diyeceksiniz?) Biz bütün bu çalışmalarımızın hepsini ciddi bilimsel kamuoyu araştırmalarıyla yapıyoruz. Kamuoyu araştırmalarında da bizim oy tabanımız içerisinde bu tür kesimlerin olduğu ortaya çıkmıştır. Bizim böyle bir oy tabanımız olmasa 81 ilin 78’inden milletvekili çıkaramayız. Bakın şu anda 2 kişiden 1’inin oyunu alıyoruz. Eğer böyle bir duruma gelebilmişsek bu tüm Türkiye’yi kucaklamamızdan kaynaklanıyor. Sonuç da zaten buradan doğuyor. Ama diğer partilerin böyle bir durumu var mı? Bunların bir kısmı belli bir etnik unsuru kısmen temsil ediyor veya belli bir bölgeden kısmen oy alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!