CHP İzmir'de seçim startı verdi

Güncelleme Tarihi:

CHP İzmirde seçim startı verdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2009 17:49

CHP İzmir'de seçim çalışmalarına görkemli bir törenle başladı. İlçe belediye başkan adaylarıyla birlikte kamuoyunun önüne çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Aziz Kocaoğlu, iddialı konuşarak “Hedefim yüzde 51 oy alarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmek” dedi.

CHP seçim startını Karşıyaka Spor Salonu'na verdi. Salonda sık sık ‘Şimdi CHP zamanı’ şarkısı çalındı. Beş bin kişilik salonda ‘İzmir Aziz'dir, Aziz kalacak’, ‘AKP İzmir'i teslim alamaz’, ‘İnadına sol, inadına CHP’ sloganları atıldı. Atatürk, Deniz Baykal ve Aziz Kocaoğlu'nun dev posterlerinin asıldığı salon, CHP bayrakları ve ‘İşimiz İzmir Gücümüz İzmir’ yazılı afişlerle donatıldı. İki dev ekrandan kapalı devre yayın yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Aziz Kocaoğlu ise konuşmasına Ahmet Piriştina'yı anarak başladı. Son 5 yılda hayal edilemeyen projelere başladıklarını ve imza attıklarını dile getiren Kocaoğlu, 30 yıl önce çözülmesi gereken altyapı, ulaşım, çevre, kültür-sanat sorunlarının çözümü için proje üretip, harakete geçtiklerini söyledi. Adaleti ve kul hakkını gözeterek, kamunun çıkarını korumaya çalıştıklarını, yakalarındaki rozete bakmadan, herkesi sevgiyle kucakladıklarını dile getiren Kocaoğlu, reklam yapmadıklarını söyledi. Son 5 yıl içinde, Büyükşehir Belediyesi'nin cari harcamalarının 3 kat, yatırım harcamalarının 6 kat, borç ödemelerinin 7 kat arttığını söyledi. Kocaoğlu, seçimlerde rakiplerine fark atacaklarını belirterek, “Hedefim yüzde 51 oy olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmektir. 29 Mart seçimlerinde İzmir'in elde edeceği başarı, iktidar yürüşünde, Cumhuriyet Halk Partisi'ne de büyük güç verecek. En küçük bir kuşku bile duymuyorum. Çünkü biz, Cumhuriyetin simge kentiyiz. Çünkü biz, Cumhuriyet devrimlerinin sarsılmaz kalesiyiz. Biz İzmir'iz” dedi.

Kocaoğlu, gelecek 5 yılda başlayacakları projeler arasında Anadolu Medeniyetleri Müzesi İzmir Körfezi'ne kanal, yat limanı ve bilim parkı, yeni metro ve raylı sistem hatları, yeni kongre ve fuar kompleksi, Karşıyaka opera binası, iki yeni stad, olimpik buz pateni salonu, yeni balık ve sebze halleri, güneş enerjisi ile aydınlatılan yeni park ve meydanlar, üniversite öğrencileri için yurt gibi, kent konseyleri, kent kongresi ve demokrasi forumunu saydı. Kocaoğlu, konuşmasının sonunda “Güzel İzmirimizi Akdeniz'in bilgi ve teknoloji merkezi, Akdeniz'i kültür başkenti yapabilmek için çalışacağız. Unutmayın! İzmir'e, İzmir'in kimliğiyle barışık bir yönetim yakışır. Unutmayın! Biz İzmir'iz. İşimiz İzmir, Gücümüz İzmir” dedi. Kocaoğlu, rakipleri aleyhine konuşma yaparak negatif enerji salmak istemediğini, vatandaşın zaten ekomonik kriz ve işsizlikten mormalinin bozuk olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!