CHP ‘İki Kalp Ağrısı’ ile AB’ye mektup yolladı

Güncelleme Tarihi:

CHP ‘İki Kalp Ağrısı’ ile AB’ye mektup yolladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2012 00:00

CHP, Türkiye’deki hukuk ve insan hakları ihlallerine dikkat çekmek için Avrupa Parlamentosu’nun 735 üyesi ile bazı yazar ve sanatçılarına mektup gönderdi.

TBMM Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu Başkanı CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan’ın gönderdiği mektupta, ünlü şair Ataol Behramoğlu’nun kalp ameliyatına girmeden hemen önce kaleme aldığı “İki Kalp Ağrısı” başlıklı yazısının İngilizcesi yer aldı. Behramoğlu’nun yazısının bir bölümü şöyle:

Batı’dan hiç böyle kopmadık

“Kendimden söz etmekten utanırım. Fakat bu yazının son satırlarında kendimden de söz ederek, başta Türkiye sorumluları olmak üzere AB’nin, Avrupa Parlamentosu’nun yöneticilerine, Batı Avrupalı yazar ve sanatçı örgütlerine seslenmek istiyorum. Lotus, Puşkin ödülleri başta olmak üzere uluslararası ödülleri olan, şiirleri dünyanın belli başlı bütün dillerine çevrilmiş bir şairim. Ülkelerinizde yıllarca yaşadım. Bunlardan kimileri sürgünlük yıllarıydı. Fakat Türkiye hiçbir zaman, hiçbir dönemde, uygar, hümanist, laik Batı’nın bir parçası olmaktan bu ölçüde koparılıp uzaklaştırılmadı.

Cezaevlerindeki çığlığı duyun

Bugünkü siyasal iktidarın asıl ve tek amacının bu olduğunu göremeyecek kadar sağduyunuzu, kendi değerlerinize inancınızı yitirmiş olabilir misiniz? Türkiye’de cezaevlerinden yükselen çığlıklara kulaklarınızı daha ne kadar süre tıkayacaksınız? Eveleyip gevelemeden, insanca, uygarca, ödün vermeksizin, ve ciddi yaptırımlarla bu ülkedeki insan hakkı ihlallerine ne zaman karşı çıkacaksınız? Tabii eğer, Türkiye’nin tümüyle kaybının evrensel insan hakları adına ne kadar büyük bir kayıp olacağının bilincindeyseniz ve bu evrensel değerler sizler için henüz bir anlam taşımaktaysa.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!