CHP icazet alıp skandal yarattı

Güncelleme Tarihi:

CHP icazet alıp skandal yarattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2007 00:00

Başbakan Erdoğan, Karabük’te TOKİ konutlarının anahtar teslim töreninde, "Cumhurbaşkanı seçmemiz engellenemez" sloganları üzerine, "CHP, milletin vekillerinden değil de bazı kurumlardan icazet alarak bir demokrasi skandalına neden oldu" dedi. Şimdi millet kimi isterse cumhurbaşkanının o kişi olacağını söyleyen Erdoğan, "Atamayla değil, milletin iradesiyle" diye konuştu.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, dün Karabük’te düzenlenen toplu açılış ve TOKİ konutları anahtar teslim törenine katıldı. Türkiye’de taş üstüne taş koyanın başları üzerinde yeri olduğunu söyleyen Erdoğan, bu konuda ellerinden ne geliyorsa onu yapacaklarını belirterek, "Hele hele evine aşını götürecek olan benim işçi kardeşime böyle bir ekmek kapısını hazırlayan işverenlerimize bizim desteğimiz olmayacak da ne olacak" dedi. Vatandaşların, "Cumhurbaşkanı seçmemiz engellenemez" diye tempo tutması üzerine Erdoğan, şöyle konuştu: "Sayın Gül, 357 oy almasına rağmen; CHP, milletin vekillerinden değil de bazı kurumlardan icazet alarak bir demokrasi skandalına neden oldu. Anayasa Mahkemesi bir karar verdi. Verdiği kararla, ’Sayın Gül olamaz’ dedi. Biz de dedik ki, Anayasa Mahkemesi’nde tashih-i karar imkanımız yok. Kararın düzeltilmesine yönelik bir üst makam yok. Üst makam neresi? Millet... Millet kimi isterse o cumhurbaşkanı olacak, millet kimi isterse o başbakan olacak. Atamayla değil, seçimle, milletin iradesiyle. İşte bizim farkımız bu."

ÖZAL’IN KEMİKLERİ SIZLADI

Erdoğan Zonguldak’ta da "Cumhurbaşkanı seçelim dedik. CHP-DYP-ANAP meclise gelmedi. Anavatan kapandı herhalde. Rahmetli Özal’ın kemiklerini sızlattılar" diye konuştu. "Enflasyon açıklandı, yüzde 8,7. İş bilenin kılıç kuşananındır. Lafla peynir gemisi yürümez. Bu seçim, istikrarın ve güvenin seçimidir" diyen Erdoğan şunları söyledi: "Bu ülkede şehit cenazeleri üzerinden siyaset yapmaya çalışanlar var. Cami avlularında şehit cenazelerini istismar ederek bu yola başvuranlara bu millet prim vermeyecektir."

Ya Allah Bismillah

BARET
takarak, haddehanede incelemelerde bulunan Başbakan Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ve yetkililerle ray, profil haddehanede ile ilköğretim okulu açılışlarını da yaptı. Erdoğan, "Ya Allah Bismillah" diyerek kurdeleyi kesti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!