CHP: Başbakan mızıkçılık yapıyor

Güncelleme Tarihi:

CHP: Başbakan mızıkçılık yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

CHP yönetimi, seçimlerin ertelenmesi taleplerini ilk kez kesin bir dille reddetti. CHP Genel Sekreter Yardımcısı Atila Sav, ‘‘Meclis'e seçimleri ertelemeye yönelik bir önerge gelirse ret oyu veririz. Bizim seçimlerin ertelenmesini kabul etmemiz mümkün değil’’ dedi. Sav, seçimlerin ertelenmesini isteyen Başbakan Mesut Yılmaz'ı da ‘mızıkçılıkla’ suçladı.

Adli yıl açılışı nedeniyle yargıdaki sorunlarla ilgili CHP Genel Merkezi'nde dün bir basın toplantısı düzenleyen Sav, seçimlerin ertelenmesine ilişkin soruları yanıtladı. Sav, Başbakan Mesut Yılmaz ile CHP lideri Deniz Baykal'ın 16 Haziran tarihinde imzaladıkları mutabakatı anımsattı ve ‘‘Politikada herkes sözünü tutmalı. Varılan mutabakatı uygulamaya koyup son aşamasına gelince vazgeçmek mızıkçılıktır. Biz bu mızıkçılığı kabul etmeyiz’’ dedi.

Sav, Bülent Ecevit'in, ‘‘CHP, bu hükümetin yılbaşında istifa etmesi mutabakatından vazgeçsin, hükümete girsin’’ önerisinin anımsatılması üzerine de şunları söyledi:

‘‘CHP bu koalisyona girmek istese, zaten kuruluşunda bu öneri vardı. Biz bu hükümetin anlayış ve yapısı itibarıyle Türkiye'nin sorunlarına çözüm bulacağına inanmıyoruz. O nedenle sadece güvenoyu vermekle yetinip, kısa sürede seçim yapılmasını istedik. Bu Meclis, mevcut kompozisyonuyla yeni bir hükümet formülü de çıkaramıyor. Yapılacak en doğru çözüm TBMM'nin yenilenmesidir, tek hakem olan halka gidilmesidir.’’

Seçimlerin ertelenmesi taleplerini de ‘‘Seçim yapmayalım demenin başka yolu’’ diye niteleyen Sav, şu açıklamayı yaptı: ‘‘Seçim olmazsa demokrasi nasıl işleyecek. Demokraside her sorunun çözümü seçimdir. Seçimden korkmak, kaçmak olmaz. Biz bu TBMM'nin, bu yapısıyla 2000 yılına kadar Türkiye'yi yönetmesinin mümkün olmadığına inanıyoruz. CHP'nin 56 milletvekili olmasına karşın, seçim kararı Meclis'te 488 oyla alındı. Kararı sadece biz almadık tüm Meclis aldı. Seçim konusunda hem Meclis kararı hem de kanun var. Siyaset ve hukuk bilen herkes her ikisini birden ortadan kaldırmanın mümkün olmadığını zaten bilir.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!