CHP, Bakan Bozdağ hakkında gensoru verecek

Güncelleme Tarihi:

CHP, Bakan Bozdağ hakkında gensoru verecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2014 12:40

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Adalet Bakanı, elindeki fezlekeleri TBMM'ye göndermeyerek bizce anayasal suç işlemiştir, görevini kötüye kullanmıştır. Önümüzdeki günlerde Adalet Bakanı hakkında bir gensoru, TBMM gündemine partimizce getirilecektir" dedi.

Haberin Devamı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Altay, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında gensoru önergesi vereceklerini söyledi.

Altay, "Meclis Başkanı'nın yaptığı açıklama bizi tatmin etmedi. Adalet Bakanı fezlekeyi Meclis'e göndermeyerek Anayasal suç işlemiş, görevini kötüye kullanmıştır. Bu nedenle gensoru Meclis'e getirilecektir. Gensorunun amacı, suçun, suçlunun aklanmasını durdurmaktır. Hakkında fezleke hazırlanan Bakanların Anadolu'da sahaya çıkarak pişkin pişkin konuşmalarını dinliyoruz. Almadık, çalmadık deyip mahkemeye gidip aklanmaları gerekir. Aklanma yeri sandık değil, mahkemelerdir" diye konuştu.

Altay, "Başbakan'ın Çalık Grubu'na 630 milyon dolarlık bedelle salma salması haraçtır. İşadamları da durumdan hoşnut değil ama büyük balığı kaçırmamak için küçük balıkları feda ederek havuza aktarmaktadırlar. Sabah- ATV'nin sahibi kimdir? Eskiden ihale mafyası vardı, bugün onların yerini hükümet aldı. Başbakan açıklama yapmazsa devleti soyan hükümet olarak tarihe geçecektir. Başbakan'ın yeni huyu, haraç çetesi liderliği sonrası, sansürcü başı olarak Abdülhamit Han'ına özeniyor. Başbakan'ın eskiden dizi film seyrederken şimdi haber seyretmeye başlaması güzel bir gelişme ancak altyazılara kadar müdahale ederek sansür yapması kabul edilemez. TİB'e sınırsız sansür yetkisi verildi. Artık Başbakan'ı n müteahhitlerle villa, havuz, tuvalet taşı pazarlıkları kamuoyunun bilgisine ulaşmayacaktır" dedi.

Haberin Devamı

Demokratikleşme paketi ile ilgili olarak Altay, "Uzun tutukluluk süreleri sorunu TBMM'nin en fazla iki gününü alacak bir meseledir. Ancak Başbakan iki aydır sakız çiğner gibi oynuyor. ÖYM'lerin ve uzun tutukluluk sürelerinin ortadan kalkması demokrasi açısından kazanımdır. Bu teklifin içinde tuzak yoksa hafta sonu dahil çalışırız. Umarım bu teklif, rüşvet yolsuzluk sürecini gölgelemek için verilmiş bir teklif değildir" diye konuştu.

Altay dinlemelerle ilgili ise, "İnternet düzenlemesi ile Başbakan kendi izleyecek, kendi dinleyecek. TİB hükümete bağlı kurum, başkanı da hükümetin memuru olacak. Sosyal medyada sansür tekelini daha önce paylaşmıştı. Şimdi tümüyle kendi elinde toplayacak. Yasadışı dinlemelere karşıyız ancak kirli pazarlıklar da o kadar ahlaksızlıktır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!