CHP: 8 anakent bizim

Güncelleme Tarihi:

CHP: 8 anakent bizim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

CHP MYK üyesi Algan Hacaloğlu, ‘‘CHP, aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir'in de bulunduğu 8 anakent belediyesini kazanacak’’ iddiasını ortaya attı.

İstanbul Milletvekili Hacaloğlu, CHP'nin büyük sürpriz yapacağını ve çoklarının beklentisinin aksine büyük oy sıçraması gerçekleştireceğini savundu. Hacaloğlu, 8 anakent kazanarak buralardan gelecek rüzgarla milletvekili genel seçiminde de ‘asgari’ yüzde 20 oy alacaklarını söyledi. Hacaloğlu, kazanacakları 8 anakent belediyesinin İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Kocaeli, Samsun, Adana ve Gaziantep olacağını söyledi.

Hacaloğlu, Zülfü Livaneli'nin kabul etmemesinden sonra İstanbul belediyesi için yeni aday arayışının başladığını belirterek, ‘‘Öyle bir aday çıkaracağız ki; gazetelere manşet olacak’’ dedi.

Hacaloğlu, İstanbul adayının birkaç gün içinde açıklanacağını söyledi. CHP'nin kazanacağını iddia ettiği 8 anakent belediyesindeki belli olan adayları şöyle:

Ankara: Murat Karayalçın, İzmir: Yüksel Çakmur veya Bülent Baratalı, Samsun: Muzaffer Önder, Kocaeli: Sefa Sirmen, Mersin: Şefik Zengin, Gaziantep: Celal Doğan.

Son anda yetişti

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Meclis Genel Kurulu'nda dün 56'ncı Hükümet'in güvenoylamasına zamanında yetişemedi. Genel Kurul'a koşarak gelen Deniz Baykal, elektronik oylama süresinin tamamlanmasından saniyeler sonra, İzmir Milletvekili Sabri Ergül'le Başkanlık Divanı'na pusula göndererek oyunu kullandı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!