CHP “3. Yargı Paketi'ni inceliyor

Güncelleme Tarihi:

CHP “3. Yargı Paketini inceliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2012 11:52

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, kamuoyunda “3. Yargı Paketi” olarak bilinen ve özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını da içeren kanuna ilişkin partisinin hukukçu milletvekillerine yazı göndererek, Anayasa'ya aykırılık bulunup bulunmadığının araştırılmasını istedi.

Tarhan, yazısında, 2 Temmuz 2012 tarihinde kanunlaşan Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkında Kanun'un farklı alanlarda önemli değişiklikler içerdiğini belirtti. Tarhan, yazıda şu ifadeleri kullandı:

“Bu açıdan anılan yasanın, Anayasa'ya aykırılıklarının CHP'nin deneyimli hukukçu milletvekillerinin süzgecinden geçirilerek tespit edilmesi ve başvuru dilekçesinin milletvekillerinden gelen bilgiler çerçevesinde oluşturulması yöntem olarak belirlenmiştir.

Adı geçen yasanın, Anayasa'ya aykırı maddelerine ilişkin değerlendirmenizin, Anayasa'nın hangi maddelerine, hangi gerekçelerle aykırı olduğunu içerecek şekilde, 30 Ağustos 2012 tarihine kadar grup bürosuna iletmesini dilerim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!