Chirac'ı test edecekler

Güncelleme Tarihi:

Chiracı test edecekler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2006 10:37

Fransız rock grubu Wampas, Fransa'da gerçekten ifade özgürlüğü olup olmadığını denemek için “Chirac hapiste” adlı bir şarkı besteledi.Grubun lideri Didier Wampas, “Çocuklarımla, Moliere zamanında tiyatrolardaki sansürle ilgili bir gösteriye gittiğimde aklıma böyle bir fikir geldi. O zamandan bu yana bazı şeylerin değişip değişmediğini sorguladım” dedi.

Haberin Devamı

Şarkıyı sadece özel bir radyo kanalı olan “Oui FM”in yayınlamayı kabul ettiğini belirten Wampas, “Diğer radyo ve televizyonlar, bize klip çekme zahmetine gerek olmadığını, çünkü bunun zaten yayınlanmayacağını söyledi. Bu bizi şaşırtmadı. Cumhurbaşkanına saldırmak biraz tabu. Fransa, krallık yönetiminden hiç çıkmadı” diye konuştu ve 1981-1995 döneminde cumhurbaşkanlığı yapan François Mitterrand zamanında “durumun daha da kötü olduğunu” söyledi.

Grubun 6 Mart'ta piyasaya çıkacak şarkısında, “geceleri gözüne uyku girmeyen bir çocuğun tek arzusunun Cumhurbaşkanı Chirac'ı hapiste görmek olduğu” teması işleniyor.

Şarkının bir bölümünde Didier Wampas, “Aslında 5 yıl önce ona oy vermiştim, bu benim son şansım, Fransız adaletine güvenmem lazım” ifadesini kullanıyor.

Haberin Devamı

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, görevi süresince cezai dokunulmazlıktan yararlanıyor. Bu statü, bugün Fransa'da tartışma konusu yaratıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!